Bergi Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Witam! Dzisiaj rano gdy odpalilem moto czujnik temp. normalnie chodzil wsiadlem przejechalem 10m wrzucilem na luz i ani kontrolka luzu sie nie pokazala(kiedy tbieg jalowy byl wrzucony) a na czujniku temp. nie bylo nic (strzalka byla w poczatkowym polozeniu). Kiedy zalaczylem 1 bieg to juz temp. zaskoczyla. Po zrobieniu paru km nie pozauje wogole temp. Co sie moglo stac? I jeszcze jedno jak macie naciagniete lancuchy. Jak mzoecie przeslijcie foto. POZDRO http://bikepics.com/pictures/1054307/ tutaj widac lancuch. Naciagnac go czy jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Naciag lancucha sie sprawdza odciagajac go na zebach w zebatce tylnej. Jesli ewidentnie lancuch od niej odstaje naciagasz tak zeby zlikwidowac luz. Jeszcze nie widzialem by ktos regulowal lancuch na oko.... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 http://img156.imageshack.us/my.php?image=nowetk5.png Tutaj macie co nalezy zrobic przed zimowaniem motocykla. Napewno komus sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 przyda się, ale czy jest sens tak przygotowywać motor, jeżeli ma być taka zima jak w zeszłym roku, ja tam jeżdzę do pierwszego porządnego śniegu, a nawet jeszcze dłużej, muszę tylko borygo zalać, i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 No no jakieś nowe teorie muszę sobie zapisać :evil: :banghead:No pewnie ma przelozenia dosyc bardzo na predkosc :wink: ja tak mialem i na 4 sie jakos toczyl a jak 5 wrzucilem to zwalnial. (mam 5 biegowa skrzynie).Rozumiem, czesto naprawia sie enduro w zime, ale jak mozna to zimowac ?????? Sezon na enduro trwa caly rok ... mieszkam w bloku a zdazalo sie czasami w zime wypasc na sniegi :flesje:Wciagnela mnie jazda po torze :wink:) nigdy nie probowalem, jezdze od 2 dni i musze powiedziec ze bardzo fajna sprawa, detka daje rade, jade rowno z nowymi 50cc minarelli lecz ogranicza mnie opona ktora jest poprostu ... łysa. Zamierzam kupic opone szosowo terenowa tylko bardziej na teren. Co byscie polecili ? Pozdro 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 proponuję kostki, a nie szosa teren, która jest dobra na pojeźdzenie po lesie, na szaleństwa na torze trochę jej brakuje. Osobiscie jeżdzę na kostce, i naprawdę ładnie się moto trzyma, zupełnie inna jazda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ja chyba odpuszczę sobie te zimowanie, za dużo zachodu - moim zdaniem i wiele nie potrzebnych czynności, ja nie chce moto na 12 miesięcy zostawiać, a tylko w czasie śniegów odpuścić sobie śmiganie bądź sporych mrozów. Myślę, że do poradnika to warto sie zastosować jeżeli ktoś wyjeżdża na dwa lata za granice a moto zostaje w garażu ;-).Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) a tam pierdoły z tym waszym zimowaniem.... mój komarek (ale nie smigam) stął 6 lat w garazu bez benzyny bez niczego odpalił za pierwszym zapedalowaniem.... stał tez w mrozy -30 na dworze przez 3 miesiące i nic mu sie nie stało :crossy: a wy wlac olej do tloka zalac do pelna lol :) Edytowane 28 Października 2007 przez xsyniu147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 czasem lepiej chuchać na zimne, choćby dlatego zę rmont komara to kilkadziesiąt złotych a dt kilka set.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ale macie przykład na komarku... a dtka moja chodzi swieca była za bardzo rozgieta i pali od pierwszego kopa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 to nie zmieniales swiecy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 nie zmieniałem tylko lekko przygiolem koniec swiecy i lotto ;] a i na jaki kolor powinła byc opalona swieca bo moja woogule nie jest jest czysta jak łza :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ceglasty kolor,to oznacza ze moto ma dobre spalanie i wszystko jest ok jak bedzie czarna to zanczy ze za duzo podaje mieszanki albo cos i zle spala.pzdr Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 no to ja mam ceglasty lekko pordzewial ;D xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 to wszystko jest ok. Siadac i jechac przed siebie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi