guma Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Może poprostu nie potrafi, albo nie ma czasu...Stan napędu bardzo łatwo sprawdzić oglądając łańcuch i zębatki. czytaj dokladnie. zebatki mam dobre. wiem jak wygladaja zużyte bo troche juz jezdzilem. i lancuch tez bo nowy i napiety tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 przeczytałem twój poprzedni post, możliwe że to sprzęgło sie ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) NIE MA KTOŚ DO PRZEDANIA DYFUZORA MOŻE BYC ZABLOKOWANY NAWET??? Edytowane 19 Października 2007 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 NIE MA KTOŚ DO PRZEDANIA DYFUZORA MOŻE BYC ZABLOKOWANY NAWET??? nie mam. ale za to posiadam tłok z pierscieniami, dwie uszczelki pod cylinder. czesci nowe i tanio. przeczytałem twój poprzedni post, możliwe że to sprzęgło sie ślizga. z tym ze ja te tarcze sprzegla wymienilem. niby jest lepiej bo wczesniej nie moglem wrzucic luzu jak stal w miejscu a teraz juz spoko i nie ciagnie na sprzegle ale wciaz cos tam albo sie nie zazębia albo nie wiem bo jak nierozgrzany to slabo jedzie i tylko obroty rosnal.. a moze po prostu tak jak mowisz te sprzeglo sie slizga mimo ze wymieniliem tarcze - wina czegos innego. tam są takie sprezyny cztery.. moze one dobrze nie dociskaja.. bo np mozliwe ze przez skrzynie biegow na nierozgrzanym silniku nie daloby sie jechac? moze dobrze sie skrzynia nie zazebia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 nie mam. ale za to posiadam tłok z pierscieniami, dwie uszczelki pod cylinder. czesci nowe i tanio.z tym ze ja te tarcze sprzegla wymienilem. niby jest lepiej bo wczesniej nie moglem wrzucic luzu jak stal w miejscu a teraz juz spoko i nie ciagnie na sprzegle ale wciaz cos tam albo sie nie zazębia albo nie wiem bo jak nierozgrzany to slabo jedzie i tylko obroty rosnal.. a moze po prostu tak jak mowisz te sprzeglo sie slizga mimo ze wymieniliem tarcze - wina czegos innego. tam są takie sprezyny cztery.. moze one dobrze nie dociskaja.. bo np mozliwe ze przez skrzynie biegow na nierozgrzanym silniku nie daloby sie jechac? moze dobrze sie skrzynia nie zazebia? A powiedz no ty mi... Czy regulowałeś to sprzęgło po wymianie tarcz i wczesniej przed wymianą na wszelki wypadek? Czy tylko od tak sobie zmieniłeś tarcze i cheja? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 A powiedz no ty mi... Czy regulowałeś to sprzęgło po wymianie tarcz i wczesniej przed wymianą na wszelki wypadek? Czy tylko od tak sobie zmieniłeś tarcze i cheja? chodzi Ci o regulacje linki rozumiem. tak regulowałem bo tez myslalem ze to wina tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 chodzi Ci o regulacje linki rozumiem. tak regulowałem bo tez myslalem ze to wina tego.linki jak linki a docisk? ta taka mała śrubka po lewej stronie silnika pod kapą magneta? to służy do regulacji nie naciąganie linki ;] Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Moja DT gdy ją odpalam ma wysokie obroty, natomiast gdy trochę polatam i zostawie ja na luzie obroty same spadaja i czasami nawet gasnie. Czy wiecie czego to może być powodem? Z góry dzieki za odp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 tak samo mam jak jest zmienna pogoda, typu pada deszcz ,a zaraz jest sucho,jak pada to mi się wkręca do 4 tyś i nie chce niżej zejść, a jak sucho to ładnie na 2 tyś cyka, możliwe że to wilgotność pow. ma jakiś wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nero13 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Siema.Mam pytanie w związku z kupnem Yamahy DT 80. Na jakie szczegóły patrzeć aby napewno kupić sprawną.Proszę o pomoc. PozdroMoje pytanie jest nadal aktualne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 twoje pytanie jest dość często powtarzane, a więc:jak kupujesz dt to tka jakbyś kupował każdy inny motorGdzie i ile rdzy, czy główka ramy jest prosta, nie spawana czy prostowana, nr ramy, czy nic nigdzie nie cieknie, czy lagi są proste, cała elektryka, Wiem tylko ze jeżeli kupujesz dt i będzie ją trzeba 20 razy kopać i nie będzie chciała chodzić, to masz tłok na wymiane, i nie wierz że to tylko wina gaźnika, sprawdzaj czy motor nie był wcześniej palony- łatwiej zapalić ciepły silnik niż zimny (z np. padnientymi pierścionkami), jeżeli kopniak nie będzie łapać to nie ma co się bać bo to częsta awaria w dt 80, jak coś jeszcze to niech sie inni wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) dla mnie ta starsza yamaha troche podejrzana. oczywiscie gość wszystko ladnie wyjasnia ale wedlug mnie nieufnosc trzeba zachowac. jak mowi ze do wymiany naped to mozna cos podejrzewac to nie tylko lancuch i zebatki (tak jak w moim przypadku). czemu sam tego nie wymienil? czy to jakis problem? oczywiscie moze naprawde jest tak jak facet napisal ale do konca wierzyc nie mozna. zawsze lepiej jak sie kupi motor ktory widac ze jezdzi i robi to bez zarzutow. trzeba by bylo obejrzec i dopytac sie dokladnie. i ja mam problem z napedem. mam yamahe dt lcII z 94r. chodzi o to ze na zimnym silniku motor poczatkowo przyspiesza poprawnie a potem gdy dostaje mocy przy jakichs 5 tyś obrotów wbija sie dalej wysoko ale sam nie przyspiesza tak jak powinien - wyje a nie jedzie. dopiero kiedy wkoncu przyspieszy do predkosci adekawtnej do obrotow jest juz dobrze. na cieplym lniku jest juz o wiele lepiej. yamaha tez miewa problemy ale nie na taką skale. mam nowy lancuch i dobre zebatki. myslalem ze to wina tarcz sprzegla wiec je wymienilem. dupa. to nie to. przyszlo mi do glowy ze byc moze te tarcze nie powinny byc w oleju ale zaraz wydalo mi sie to glupie bo przeciezsiez są one w misce z olejem. noze ktos z was tez mial taki problem. moze cos ze skrzynia biegow... pomozcie bede wdzieczny.Napewno sprzeglo sie slizga. Napęd nie ma nic do tego. Moze zly olej, ale raczej stawiam na zla regulacje sprzegla. Cytat(Nero13 @ 17 październik 2007 - 08:13) Siema.Mam pytanie w związku z kupnem Yamahy DT 80. Na jakie szczegóły patrzeć aby napewno kupić sprawną.Proszę o pomoc. Pozdro Moje pytanie jest nadal aktualne! o tym bylo juz napisane wiele wiele wiele razy.Poszukaj troche.Patrzy sie na to co w kazdym motorku.Pomęcz sie trochę. Pozdrawiam :icon_razz: Edytowane 20 Października 2007 przez Litrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nero13 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 We Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125 trochę jest szukania bo to ponad 170 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) We Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125 trochę jest szukania bo to ponad 170 stron...Od tego na dole stony masz wyszukiwarke do tego tematu ograniczona zebys nie musiał przeglądac strona po stronie..... Poza tym Jest 170 dlatego ze ciągle ktoś powtarza pytania które już były i odpowiedzi sa już w temacie.... Edytowane 20 Października 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mam pytanko Jackuzy, gdzie kupowales tarcze sprzeglowe ? I czy jestes z nich zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi