Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

Siema..mam problem, mianowicie kiedy jade dt 80/110 (jest na dotarciu dopiero 200km) to jak ja ostrzej przepiluje przez chwile na prostej to najczesciej jak puszczam gaz to silnik staje i blokuje kolo wtedy sprzeglo motor sie toczy potem puszczam, odpala i znowu go blokuje jak za szybko jade i tak sie dzieje upki nie bede jechal wolno potem jest juz ok pod warunkiem ze nie bede jej cisnoł...Zdarzenie jak dotad mialo miejsce 4 razy... Jeszcze jedni jaki olej do skrzyni a raczej oznaczenie bo znalazlem jakies na forum ale nie moge ich dostac chcialbym konkretne oznaczenie gestoscii wogule. pozdro

Siema..mam problem, mianowicie kiedy jade dt 80/110 (jest na dotarciu dopiero 200km) to jak ja ostrzej przepiluje przez chwile na prostej to najczesciej jak puszczam gaz to silnik staje i blokuje kolo wtedy sprzeglo motor sie toczy potem puszczam, odpala i znowu go blokuje jak za szybko jade i tak sie dzieje upki nie bede jechal wolno potem jest juz ok pod warunkiem ze nie bede jej cisnoł...Zdarzenie jak dotad mialo miejsce 4 razy...

puchnie tłok

kiedyś mialem coś takiego w skuterze. tez tuningowalem. korbowód byl krzywy i mi silnik zatarl za ktoryms razem jak tak sobie przygazowalem. a nowy cylinder. trzeba sprawe zbadac bo szkoda pieniedzy na szlify.

i mam jeszcze pytanie. czy sruba regulacji skladu mieszanki w gaźniku reguluje paliwo czy powietrze? jak wykrecam to daje wiecej tlenu czy paliwa?

pozdro

Po co Cylinder jak można szlif zrobić a tłoki na allegro widziałem pytaj delerów tłoków na allegro :)

Litrus choinka od zmiany biegow albo rozregulowana albo już taka wyjechana :(

jak mozna ta "choinke" wyregulowac ? :D

Po co Cylinder jak można szlif zrobić a tłoki na allegro widziałem pytaj delerów tłoków na allegro :)

A jak nie wiem czy kiedykolwiek był robiony, to da się to jakoś zmierzyć? I ile może to kosztować (szlif). Mam dojście do uzywanego zestaw tuningowego 110cm za 300zł może będzie się lepiej opłacać? niż szlif i nowy tłok?

Edytowane przez kornel YAMAHA DT 80 LC2

Ostatnio świeci mi się kontrolka od poziomu oleju ale sprawdzałem dozownik i jest jeszcze troche i kopci więc nie wiem czy mi sie jakis czunik nie zepsuł czy o poprostu jest tak gdy poziom jest dosyc niski.

Eeeee.... To po co jest ta kontrolka jak nie po to zeby pokazywac poziom oleju w dozowniku jak jest niski??

Pozdrawiam.

Ostatnio świeci mi się kontrolka od poziomu oleju ale sprawdzałem dozownik i jest jeszcze troche i kopci więc nie wiem czy mi sie jakis czunik nie zepsuł czy o poprostu jest tak gdy poziom jest dosyc niski.

U mnie nieraz swieciła sie cały czas kontrolka nawet gdy miałem pełny zbiorniczek:/ ale wyciągam zawsze czujnik i wkładam do słoiczka z benzyną na chwile poczym go spowrotem wkładam i podłąnczam:) a efekt?? Po włączeniu zapłonu tylko na chwile sie zapala i gasnie kontrolka a swieci tylko jak juz mam mało oleju.

U mnie nieraz swieciła sie cały czas kontrolka nawet gdy miałem pełny zbiorniczek:/ ale wyciągam zawsze czujnik i wkładam do słoiczka z benzyną na chwile poczym go spowrotem wkładam i podłąnczam:) a efekt?? Po włączeniu zapłonu tylko na chwile sie zapala i gasnie kontrolka a swieci tylko jak juz mam mało oleju.

U mnie tez tak było że po włączeniu zapłonu gasła po chwili ale traz ciągle sie świeci i zastanawiam sie nad tym czy trzeba juz wlac nowy olej czy moge jeszcze jeździć.

witam

mam prośbe do użytkowników yamah dt 80 lc2 około rocznika '91, aby sprawdzili mi jaki mają w dokumentach wpisany maksymalny dopuszczalny nasisk osi w newtonach ponieważ jest mi to potrzebne do pierwszego przeglądu i rejestracji

z gory dzieki

Edytowane przez Mirash

U mnie tez tak było że po włączeniu zapłonu gasła po chwili ale traz ciągle sie świeci i zastanawiam sie nad tym czy trzeba juz wlac nowy olej czy moge jeszcze jeździć.

A jak konczył mi sie olej to tez mi sie swieciła wczesniej;) hehe. Zeby sie juz powoli przygotowac na wlanie oleju:D mniejwiecej cos jak rezerwa a aucie;P