arturoS Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 czy ktos moze mi pomoc czym zmierzyc srednice wewnetrzna stopki korbowodu i sred. wew. bloku silnika w celu dobrania panewek. mikrometr wewnetrzny nie wchodzi w gre ( jego blod to 10um podawany przez producenta) srednicowka czujnikaowa tez nie (1 dzialka to az 20um) wiec czym mierzyc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 są średnicówki z podziałką 1 mikrometr (np. na allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 narazie najdokladniejsza srednicowke analogowa jaka znalazlem to z podzialka 4um a jej max blad wskazan to 5um Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Jak byś mieszkał bliżej to bym Ci pomógł.Mogę wykonać pomiary z dokładnością do 0,0002 mm Łącznie z odchyłkami geometrii , kształtu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 a mozesz napisac na jakim przyzadzie bys to zmierzyl, to zorientowalbym sie w mojch rejonach. czym sred zewnetrzna a czym wewnetrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Maszyna pomiarowa CMM (COORDINATE MEASURING MACHINE) Zeiss Eclipse 700 :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Taaaa Pipcyk dostał taka od Świętego Mikołaja :);):(;) Zebys Ty wieział jakie zabawdki dostaje os świętego mikołaja ....... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 pomiar pomiarem ale kto wykona panewke z dokładnością do 0,0002mm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 POM wybacz ale czy Ty jeszcze jesteś w epoce dorabianych panewek?Pomiar jest potrzebny aby dobrać orginalne panewki katalogowe pod wymiar i w celu zachowania prawidłowego luzu czyli miejsca na oliwę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturoS Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 juz teraz wiem ze to współrzędnościowa maszyna pomiarowa, ale niestety nie mam do niej dostepu :) p.s. dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi