Hubert Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Witam,Przesłałem Wam na maila projekt naszywki. Myślałem o czymś spokojniejszym, ale grafik mnie zaskoczył taką propozycją. Co o niej myślicie?Zbieram opinie...PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zooq Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 mnie się podoba zajebiście! aż se wydrukuję i powiesze nad biureczkiem w pracy :P peace :) PS.korzystając z okazji chciałem wszystkich MGHowców przeprosić, że sie nie stawiłem na spotkaniu, ale miałem ślub (nie swój oczywiście :) ). żeby nie było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Robi wrażenie :P1. Napis na chorągwi jakoś "nie świeci". Może tylko sam skrót?2. Może wyjdę na ignoranta, ale nie kojarzę jakoś krzyża z husarskimi skrzydłami :| 3. Super powinno wyglądać w kontrze, np. na chuścieSam pomysł z husarią - bingo :) PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Rzeczywiscie jest to mieszanka stylów, ale nawiazuje do dawnych czasów, wiec dla mnie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 27 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Dokładnie!Chodziło mi o maksymalny eklektyzm :) Pierwotny pomysł był posunięty nawet dalej, tylko, że już był przesadzony i technicznie nierealny. Chciałem posadzić tego husarza na Sokole 1000 z wózkiem bocznym, wsadzić my w łapę kopię, a jako pasażera dołozyć mu powstańca warszawskiego w niemieckim garnku i szarfą, z karabinem maszynowym w ręku. Ale było tego juz za dużo.Krzyż istotnie nie ma zbyt dużo wspólnego z husarią. Nosili czasami coś, co się nazywało chyba ryngrafem (mała tarcza na łańcuchu). Może zamienić krzyż na tę tarczę?Na chorągwi rzeczywiście skrót wyglądałby lepiej.PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 Jak dla mnei zajebiste, tylk oprzeszkadza mi ta "tyczka" (kopia moze to miała być, moze poprostu flaga :-). Psuje to linie całego rysunku, według mnie pasuje jak świni siodło. A sam kierowca na motocyklu, podpis pod spodem itp klasa ! Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 wedlug mnie jest wypasiona jakies male zmiany kosmetyczne i bedzie SUPER :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 No to ja pomarudzę : pomysł na prawdę fajny, ale moim zdaniem za dużo szczegułów i ogólnie za duże. To fajnie pasuje np. na chustę, ale na naszywkę nie - wydaje mi się że będzie nieczytelne. Może by tak ująć trochę szczegółow i powiększyć napis (a tem z proporca usunąć ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Faktycznie grafika poniosło :banghead: Projekt mi się nawet podoba tylko... obawiam się, że zmniejszony do rozmiarów naszywki, rysunek będzie całkowicie nieczytelny. Obejrzyjcie sobie w pomiejszeniu - naprawdę niewiele widać. Gdyby, jak pisał aker, wyrzucić nieco szczegółów i uwypuklić napis... Myślę, że byłoby wtedy bardziej przejrzyście. Z proporca też według mnie można zrezygnować, napis wystarczy. Ale ogólnie brawa za pomysł :crossy: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 28 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 dyskusja trwa, a mnie wciąż zastanawia: czemu to kosciotrup jest?? :banghead: swoja droga ładnie jest graficznie, ale jak koledzy nzauważyli troszke nieczytelnie jak sie zmniejszy. nie marudze juz bo sam bym lepszej nie zrobił pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 28 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2005 Też sie bałem, czy projekt nie jest zbyt szczegółowy. Trochę się pobawiłem i wyciąłem flagę, zmniejszyłem też obrazek do 6,5 cm szerokości, co pięknie wpisuje się w owal o srednicy 8 cm (czyli spokojnie jako naszywka na ramię) i wydrukowałem. Chyba nie ma problemu nieczytelności rysunku (poza podpisem, który wymaga modyfikacji). Naszywka jest przeznaczona do oglądania z bliska - nie musi być czytelna z większej odległości. Porządny haft komputerowy powinien spokojnie dać sobie z tym radę. Co prawda daje się zauważyć brak siodła w projekcie :banghead: Grafik, który to robił, nie projektował naszywki po raz pierwszy i wręcz deklarował, ze szykuje projekt tak, żeby potem nie kombinować. A że miał wprost powiedziane, że naszywka ma mieć 8 cm, to, mam nadzieję, wiedział, co robi. Ponieważ współpracuję z tą firmą juz od kilku lat, nie mam powodu, by mu nie ufać.Jeśli chodzi o szkieletona, to chyba nie jest przytyk do naszego wieku, lecz raczej kwestia naszego wizerunku wśród sterników katamaranów :evil:Ryży Koniu masz pełną rację. Projektowanie logo rządzi się innymi prawami - wymaga dużego uproszczenia i stworzenia projektu, który nawet dziecko powinno narysować bez problemu (dla mnie ideałem jest tu logo Lucent Technologies). To raczej jest rodzaj maskotki, żartu, wyróżnika takiego, jakim był np. bernardyn w Winterthurze. Stąd stopień skomplikowania może byc nieco większy. Zobaczcie znak Polskich Sił Zbrojnych (na rękawach obecnej generalicji)- rysunek orła jest bardzo skomplikowany, a użyta nić jest bardzo trudna w procesie produkcji. Naszywka wojsk lotniczych jest jeszcze bardziej skomplikowana. A jednak wygląda dobrze. Czekam na dalsze uwagi. W poniedziałek jakoś je podsumuję i podejmiemy decyzję, co z tym dalej robimy.PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 NOWA NASZYWKA : jest lepiej, nie narzekam, mnie tam ta kostucha srednio nadal pasuje, ale jest lepiej, ide za głosem wszystkich !! jest znacznie lepiej bez chorągwi, po wpisaniu w owl bedzie super!! pozdrawiam (ps. wolalbymm jeźdzca na Afryce, HAHAHAH) :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 żartowalem, jest poko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Czekaj, Zibiano, bo się zgubiłem. Optujesz za nowym projektem, zaproponowanym przez Miro_Na, czy zmodyfikowanym poprzednim (z huzarem)? Bo nie wynika to jednoznaczenie z Twoich postów.Pozdrawiam,Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 ale ja jestem gośc, myslelem ze tylko to z huzarem jest........noew jest wporządku !! lata 30 przyznaje ale DOBRE !! bardzo w porzadku!!wole Nowe !!pozdrawiam i jestem ciekaw opinii reszty !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi