Badger Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 powiem Wam, ze wkurwiają mnie te konwenanse - jak criuser/chopper to kask taki, frędzel sraki, takie buty i taka kurtka bo inaczej to się będą śmiali. kompletnie nie rozumiem takich wypowiedzi, a raczej podstaw do ich wygłaszania. na motocyklu ma być bezpiecznie - więc wybierz taki sprzęt, który przy twoim sposobie jazdy zapewni Ci maksimum bezpieczeństwa.i pie**ol konwenanse - bo konwenansami za rehabilitację nie zapłacisz. ja na cruiserze jeżdżę w czarnym szczękowcu i nie narzekam i chociaż miałem różne kaski to nie zamienię go już na żadnego "otwartego" Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość panolek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ta dyskusja zmierza donikąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łysy31 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) powiem Wam, ze wkurwiają mnie te konwenanse - jak criuser/chopper to kask taki, frędzel sraki, takie buty i taka kurtka bo inaczej to się będą śmiali. kompletnie nie rozumiem takich wypowiedzi, a raczej podstaw do ich wygłaszania. na motocyklu ma być bezpiecznie - więc wybierz taki sprzęt, który przy twoim sposobie jazdy zapewni Ci maksimum bezpieczeństwa.i pie**ol konwenanse - bo konwenansami za rehabilitację nie zapłacisz. ja na cruiserze jeżdżę w czarnym szczękowcu i nie narzekam i chociaż miałem różne kaski to nie zamienię go już na żadnego "otwartego"Honda Goldwing ma ABS, kontrole trakcji, poduszkę, lodówkę i inne pierdoły. Czujesz się bezpieczny, najlepiej owinąć się w materac i iść spać, to wtedy nic się nie stanie.Napisałem już "Najlepszą ochroną dla nas jest rozsądek i szczęście w różnych proporcjach, zależnych od sytuacji".Dla tych którzy zapomnieli jak wygląda wolność na motocyklu[media]http://www.youtube.com/watch?v=ZHJNqn-miUc&feature=related[/medhttp://imageshack.us.../zdjciehd1.jpg/ Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez łysy31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 wolność nie wygląda, wolnym się można czuć bądź niejak ktoś widział "wolność" tylko na filmie to trudno oczekiwać od niego, że zrozumie inny punkt widzenia Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 cóż, zanim zostałem odsądzony od czci i wiary zmierzałem do konkluzji, iż spokojny w formie kask integralny, bez futurystycznej "połamanej" czy ostro narysowanej czaszy, może być równie dobrym wyborem - a bezpieczniejszym, niż przykładowo kanciasty i stylistycznie odpowiedni bardziej dla maksiskutera n43 air. ale rzecz jasna "prezentacja wolności" jest ponad wszelkie argumentyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość panolek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Ja mam Nolana N43 air który niby spełnia wymogi dla integrali, a wizjer też ma duży i jakąś tam ochronę szczęki . Tylko ciężko będzie w tej kwocie . I w każdej chwili można szczękę wypiąć gdyby ktoś chciał 3/4. A tu masz coś ciekawego http://motoallegro.p...2263925540.html Co do Nolana N43A, to zgadzam się z Przemkiem. To bardzo udany kask, warty polecenia. I pogodzi zwolenników integrali z "openfejsowcami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 http://motoallegro.pl/kask-grex-j2-pro-nie-nolan-n43-air-wroclaw-i2263925540.htmlpowiem wam że no spodobał mi się :icon_mrgreen: tylko muszę pogrzebać po kieszeniach w spodniach i może się uzbiera piniążków :laugh: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) http://motoallegro.p...2263925540.htmlpowiem wam że no spodobał mi się :icon_mrgreen: tylko muszę pogrzebać po kieszeniach w spodniach i może się uzbiera piniążków :laugh:Jak poszukasz to w podobnej lub trochę wyższej cenie znajdziesz oryginał czyli Nolan-a 43air. Co do samego 43Air to kask jest dość szeroki w około szyi co powoduje duże zawirowania powietrza. Skutkiem tego jest spora głośność. Co do wyjmowanej szczęki to patent do zastosowania przed jazdą. Na chwilowych postojach wyjmowanie i zakładanie szczęki bardzo niewygodne. Na plus kasku zaliczyć można bardzo dużą widoczność. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 na szyi mam chustę zazwyczaj więc lajtowo :biggrin: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ja to bym sobie w tym sezonie chciał kask z otwieraną szczęką w końcu kupić, ale ciągle sie nie moge przekonac do zawężonego pola widzenia po bokach w stosunku do kasku otwartego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 bez przesady z tym zawężonym polem widzenia . A na wiadrze w czym latasz ? Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 W otwartym. Ubiór mam dokładnie ten sam co z chopprera. Wygląda to może mało zawodowo, ale kto by sie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.zielin Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 A latam w Schuberth C3 i na pole widzenia nie narzekam, ogolnie z kasku bardzo zadowolony jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) ja też w Schubercie C3 . Wcześniej śmigałem w Shoi Multitec i w żadnym nie miałem dyskomfortu że coś mi tam zasłania. Natomiast poczucie bezpieczeństwa dużo większe . I na pewno jest dużo cichszy co ma duże znaczenie przy wiekszych trasach . Pewnie , każdy lubi co innego. Odczucia też inne . Jeżdżąc w hełmie tzw "hitlerku" jest na pewno więcej wolności bo czuć i wiatr na twarzy i cały zapach przyrody ( i nie tylko :D ) ale dla mnie to skorupa tylko do turlania się choć bardzo ją lubię i zawsze w sakwie ze mną jeździ Edytowane 8 Lutego 2013 przez _Pablo_ Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elemeledudek Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Tą C3 w zestawie do xvs-a dawali czy co? ;)Bez przeady, w orzeszku nie śmigam. Mam Nolana N 41 Genesis czy jakis taki numerek. W chłodne dni jednak ....chłodno no i blendy brak szczególnie jesienia jak sie na zachód wieczorem wraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi