shadow493 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mam pytanie. Mianowicie, jaka jest różnica między Kawasaki Er 5 ,a Kawasaki Er 5 Twister? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mam pytanie. Mianowicie, jaka jest różnica między Kawasaki Er 5 ,a Kawasaki Er 5 Twister? Z tego co pomiętam to Twister to była nazwa na Francję i chyba Niemcy. Spotkałem się też z wersją, że Twister to wersja z ograniczoną mocą, ale jakoś mi to nie pasuje, bo sam miałem Twistera i na pewno miał te swoje 50 KM. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavo28v Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Z tego co pomiętam to Twister to była nazwa na Francję i chyba Niemcy. Spotkałem się też z wersją, że Twister to wersja z ograniczoną mocą, ale jakoś mi to nie pasuje, bo sam miałem Twistera i na pewno miał te swoje 50 KM. Z tego co ja pamiętam to do Francji i nie było ograniczen mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob-ER5 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Mam Twistera i fabrycznie miał ograniczoną moc. Słyszałem, że ponoc przez rok, czy 2 lata wypuszczali pod taka nazwa, ale niczym się nie różnił on reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SprinterZX Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam.Czy ktoś z was wie jak zdjąć zbiornik paliwa w ER 5?? które śruby odkręcić?z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) odkręcasz tą, co jest przykryta początkiem siedzenia i ciągniesz do siebie, tylko uważaj na przewody paliwowe od baku Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Saul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SprinterZX Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 i tylko ta jedna śruba?niby ją odkręcałem ale coś mocno siedział ten zbiornik...(generalnie chce się dostać do cewek).Czy w tym przypadku musze odłączyć przewody paliwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 nie wiem nie znam się. Masz serwisówkę?? bo przód jest zaczepiony na gumowych kółkach i trzeba wysunąć bak, ja na początku też się bałem, ale potem to już automat :D przesuwasz po linii prostej, tak jakby do siedzenia, nie wiem ile tam będzie 3-5 cm i się zsunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zdejmujesz kanape. Odkrecasz srube 12tke przy baku. Unosisz tyl baku, przod przytrzymujesz do gory ok 0.5cm i ciagniesz do tylu. Kiedy wyskoczy z kolkow gumowych unosisz tyl i musisz odczepic przewody: Z kranika cienki podcisnieniowy idacy z gaznika i paliwowy grubszy. + jeden odpowietrzenia baku. Jak zdejmiesz zbiornik to zdejmij kolki gumowe z ramy, bo zgubisz :) Ps. po co sie chcesz dostac do cewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SprinterZX Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 bo czasem się zdarza że nie gada na jeden gar... jak jest OK to jest Ok ale ostatnio coś czasem nie łączy na jeden gar i może coś z tą elektryką hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 bo czasem się zdarza że nie gada na jeden gar... jak jest OK to jest Ok ale ostatnio coś czasem nie łączy na jeden gar i może coś z tą elektryką hmm? Wszystko moze byc :) Na odleglosc tego sie nie ustali. Probuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motonitwroc Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 ja mialem er 5 z 2003 roku, i najpewniej sa to swiece tzreba je zmienic.jesli idzie o zdjecie baku to decyduje o tym jedna sruba mocujaca na poczatku baku pod siedzeniem,nastepnie nalezy pociagnac do siebie.wielka ostroznisc z przewodami paliwowymi, najlepiej tez je wymienic, bo zazwyczaj sa popekane i sparciałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellic Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam, Czy olej lekko cieknący ze spodu silnika to normalne czy trzeba coś z tym zrobić? Przyznam że trochę irytujące jest jak po odpaleniu moto przez chwile dymią się rury od wydechu pod silnikiem... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 zrobić... czasy silników z otwartym układem smarowania minęły kilkadziesiąt lat temu. jeżu kolczasty, jak można jeździć motocyklem z cieknącym z niego olejem? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellic Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 No właśnie o to chodzi że jak się rozrusza to nie cieknie tylko jak stoi w garażu... Sory jestem zupełnie świerzy i nabieram wiedzy. Dzięki i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi