enduro_boy Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Powiedzciemi gdzie moge dostać ten płyn do zabezpieczania srub? Chciałem zamówić w larssonie ale dopiero będą mieli w przayszłym roku :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Klej jest bardzo drogi , jeżeli chcesz aby śruba ponownie była do odkręcenia to proponuję stary sprawdzony sposób, BUTAPREN .Odtłuścić benzyną, posmarować klejem zakręcić i napewno śruba nie wypadnie tylko reszty przypadkiem nie wąchaj. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 mozesz poszukać sklep najlepiej jakiś z uszczelkami, który handluje produktami fimry Loctite (ich stronak www.loctite.com), ale jak pisał Piotr ich produkty nie należą do tanich, buteleczka 5ml kosztuje około 25OLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 1 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 W larssonie jest 10 ml jakiegoś innego preparatu za 25zł. Tylko nie wiem teraz czy kupić o wysokiej sile działania , czy o słabej :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 1 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2004 Mam u siebie Loctite, moge ci zalatwic jaki tylko bedziesz potrzebowal rodzaj...Contact me..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 jest klej o wysokiej sile działanie, ale też taki którym zabezpiecza sie elementy wymagajace okręcenia podczas okresowego serwisowania, poza tym na zebatce jest jeszcze podkładka zabezpieczająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KEITH_ Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 W moim moto ze względu na drgania większość śrub jest wkręcana na klej, z tego co zauważyłem włąśnie jak pisał Ziggy na Loctite. Tylko te kleje to mają cenę!!Nie wiem ( bo sam nigdy nie próbowałem ) ale może wypróbujesz patent Piotra Dudka facet wie co gada ( tak mi sie wydaje :mrgreen: ) Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 loctite jest najlepszy na drgania nie ma mowy żeby sie odkręcoło samo sprawdzone umnie od 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Są różne rodzaje locktight-a, o różnej sile działania. Ten klej powinno się stosowac na wirujących elementach w celu zabezpieczenia ich przed odkręceniem. Np. zębatka na wałkach rozrządu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 Witam .Butapren może jest dobry, ale czy wytrzyma wysoką temperaturę przy silniku...? wątpię...to już chyba lepszy silikon. Do odpowiedzialnych połączeń gwintowych najlepszy jest LOCTITE, nie chcielibyście np. po remoncie żeby w czasie jazdy odkręciła się wam śruba np mocująca koło rozrządu czy inna w silniku? Innym tanim patentem może być np.starszy specyfik o nazwie HERMETIC. Mam 20 letnią buteleczkę, którą mój ojciec kleił jeszcze silnik malucha itp. po podgrzaniu fajnie się wypala i skleja gwint na amen - sprawdziłem kluczem dynamometrycznym - nie ma mowy o o samoooistnym odkręceniu. Z braku Loctite-a skręciłem po remoncie silnik SR-y na hermeticu(gwinty oczywiście) i śmiga do dzisiaj...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi