Vlaad Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Ponieważ fabryka Nobel AG w Bydgoszczy może się okazać dla nas niedostępna proponuję coś w podobnym klimacie i bardziej dostępne:http://www.odkrywca-online.com/index1.php?...e&nazwa=zasieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Ponieważ fabryka Nobel AG w Bydgoszczy może się okazać dla nas niedostępna proponuję coś w podobnym klimacie i bardziej dostępne:http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=galerie&nazwa=zasieki Południowe kresy lubuskiego' date=' od Międzyrzecza cos ponad stówkę. Trudno byłoby to połaczyć z MRU, chociaż może tak na chwilkę... W okolicy Lubska w ubiegłym roku na potrzeby filmu o Hiroszimie zburzono jedną z opuszczonych fabryk (raczej nie tą, o której pisze Vlaad). Ponoć miasteczko odżyło na ładnych kilka tygodni - przygotowania scenografii, turyści, skośnoocy statyści przywiezieni z Berlina, no i wielkie Booom! Przez zupełny przypadek, we wrześniu chyba, byłem świadkiem wysadzenia niedużej fabryczki koło Jasienia (gdzieś mam filmik z aparatu cyfrowego, poszukam). Niby nieduża, ale wrażenie niekiepskie. A ekipa jaka mocarna, klimat, jak w filmie o zawodowcach!A z Bydgoszczą faktycznie może być większy kłopot, pytałem kumpla, dla którego mało jest tam drzwi zamkniętych, ale o fabryce akurat niewiele mógł powiedzieć.[/url'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 czyli na co najpierw atakujecie? uwielbiam tego typu wycieczki. kiedys SMP robilo takie wycieczki na jesieni; jezdzilo sie i zwiedzalo zabytki - jestem ZA i jak mozna to zglaszam swoj akces. poza tym uwielbiami militaria i wykopki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 14 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Fajna stronka Vlaad,Można by tam wpaść, ale raczej nie przy okazji MRU. Trzeba by pomyśleć o kolejnym kilkudniowym wyjeździe, tylko nie wiem, czy damy radę w tym roku, gdyż, jak przypominam, planowane są juz dwa. Chyba, zeby zamienić z wypadem mazurskim (MRU raczej bym nie odpuścił), ale wtedy w jednym roku mamy dwie wyprawy w ten sam region. Możnaby jeszcze wpasować ewentualnie w drugi długi weekend majowy. Ale wtedy niektórzy mogliby mieć długie ciche dni w domu :P Osoby, które chciałyby się do nas dołączyć, proszę o kontakt na PW i podanie swoich danych (tak, jak określiliśmy to na początku). Materiały rozsyłamy sobie na maile, aby nie obciążać bez sensu serwera. Ponieważ były przypadki, że osoby w deklarowały zainteresowanie na forum, a potem nie odpowiadały na moje PW, przez co robiło się zamieszanie, przyjąłem żelazną zasadę, że musi nastapić kontakt na PW i podanie danych. Wtedy wciągam na listę dystrybucyjną. Sorry. Wojnę można przegrać, ale porządek wm papierach być musi! :D PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 17 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Że sobie tak sam odpowiem. :P Przed chwilą znalazłem zdjęcia fabryki Nobel w Bydgoszczy. czyli jednak można tam jakoś wleźć. Popytam, może uda się coś załatwić, ale to melodia przyszłości. Zdjęcia ciekawe, a obiekt arcyinteresujący. Nie mam praktyki we wklejaniu linków, więc, jakby co, to nie krzyczcie, ale może się uda :D PozdrawiamHubert http://www.odkrywca-online.com/index1.php?...nazwa=bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Problem w tym, że NITROCHEM produkuje wkłady do bombek (nie choinkowych), czyli kontynuje profil produkcji zakładów Dynamit-Nobel AG. Zobaczymy, w gruncie rzeczy też wolałbym Bydgoszcz.... Ze względu na trudny dostęp wszystko zachowało się niemal nienaruszone od 1945. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 3 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 >Przez zupełny przypadek, we wrześniu chyba, byłem świadkiem wysadzenia niedużej fabryczki koło Jasienia (gdzieś mam filmik z aparatu cyfrowego, poszukam)< No i znalazłem ;) http://prodach.pl/ftp/Mirek/MGH/bum009.zip i jeszcze parę fotek http://prodach.pl/ftp/Mirek/MGH/bum006.ziphttp://prodach.pl/ftp/Mirek/MGH/bum008.ziphttp://prodach.pl/ftp/Mirek/MGH/bum011.ziphttp://prodach.pl/ftp/Mirek/MGH/bum014.zip Ciekawych proszę o sprawne ssanie, bo nie będą ta wisieć wiecznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 Trzeba ustalić pierwszy dłuższy wyjazd (nie myślę tu o jednodniowym Modlinie). Chodzi o majowy łykend. Jeżeli liczba uczestników nie przekroczy 10-15 to spanie na Warmii będzie za friko (działka nad jeziorem: trzy wyrka dwuosobowe + miejscówy na podłodze :) , natrysk + kibel, kuchnia). To działka moich rodziców pod Olsztynem. Koszta to benzyna + żarcie i inne atrakcje. Odległości:- Szczytno 70 km- Ruciane 120 km- Kętrzyn 150 km- Olsztynek 20 km- Ostróda 50 km-Olsztyn 20 kmJeżeliu chodzi o trasy, to skonsultuję je z Hubertem. To tylko propozycja. W opcjach jest jeszcze MRU, ale to nie moja działka ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2005 Witam Waszmościów (i Waszmościnę)!Marzec się kończy, sprzęt już uruchomiony, więc warto byłoby przymierzyć się do wyjazdów.Na 9 lub 10 kwietnia planowalismy Twierdzę Modlin. Ponieważ w tym czasie odbywa się motobajzel, proponuję przełożyc imprezę o tydzień. Zibiano, czy jest to OK? Jeśli nie usłyszę sprzeciwu, uznaję że tak czynimy.Vlaad przedstawił wstępne założenia wyjazdu Mazurskiego. Ja i Mirek mamy następujący pomysł (ogólny) na MRU - 1 dzień dojazd i fraternizacja :P Wszystkie noclegi w tym samym miejscu. Przez 3 dni wyprawy na poszczczególne umocnienia (z przewodnikiem) + fraternizacja, piątego dnia powrót (może po drodze o coś jeszcze zahaczymy).Teraz najważniejsze na tę chwilę w sprawie tych wypadów:Proszę o wstępne deklaracje uczestnictwa. Żeby dokładniej określić, ilu z nas rzeczywiście pojedzie, zastosujemy metodologię z badań marketingowych. Osoby, które deklarują wyjazd określają jednocześnie w %, na ile pewne są swojego uczestnictwa. Czyli mniej więcej tak: BBB jadę na 80%. Zobaczymy, czy ta metodologia się nam sprawdzi ;) W sprawie wypadu mazurskiego mail do Vlaada i do mnie;W sprawie wypadu na MRU mail do mnieAbyśmy wszyscy jednocześnie wiedzieli, ilu nas się wybiera, dawajcie też znać na forum (założę tematy odpowiadające poszczególnym wyprawom). Pomysły i sugestie mile widziane.Pozdrawiam,Hubertps. Naszywki już sie robią. Wybacz Ryży Koniu, nie uwzgleniłem Twoich uwag. Zrobiliśmy projekt zgodny z Twoimi sugestiami, pokazałem kilku osobom i wszystkie wskazały na pierwotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 22 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 witam Waszmosciów !!!za namowa kolegow i osob trzecich postanowilem zaciagnac jezyka i .......: najrozsadniej do Twierdzy Modlin przymierzyc sie z przewodnikiem (90 zl) na nascie osob to wyjdzie tanio. czas spedzony tam to kolo 3-4 godzin z przemieszczeniami (przewodnik na siodelko i jazda) + wejscie na wieże tatarska to 3zl/osoby. zabieramy latarki, aparaty, dobry humor - ten zawsze mamy przy sobie :P umowilem sie na telefon na dwa dni przed i nie ma problemu !!!! co do terminuhmmmmm motobazar trwa dwa dni wiec apeluje o jeden dzien w Modlinie !!PLEASEponiewaz w nast. weekend (15-17) w koncu wypala 1 w Polsce spotkanie Afrykanow (XRV) i w jakis sposob jestem w ten pomysl zaangazowanyprosze o wyrozumialosc i decyzje na Forum z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 22 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2005 Z mojego punktu widzenia nie ma problemu, by zachować pierwotny termin Modlina. Nie wyobrażam sobie, zeby Zibiano musiał wybierać pomiędzy zlotem afrykanerów i Modlinem. Opcja jest następująca: albo zostajemy przy sobocie lub niedzieli, albo przekładamy na zdecydowanie później (by nie kolidować z wyjazdem na Mazury). Mi podoba się wizja następująca: sobota - motobajzel, niedziela - Modlin. Pytanie tylko, czy nie sprowokuje to "głośnej ciszy" w niektórych domach. Jeśli będzie padać to problem i tak mamy rozwiązany :P Zakładam ankietę.PozdrawiamHubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 z niedziela w roli glownej - popieram jak najbardziej. co do prognozy pogody to swego czasu znalazlem krotkoterminowa prognoze 10-dniowa dla W-wy. co ciekawe nie na polskim serwerze. zawsze to ulatwia dalsze planowanie niz prognoza z onetu. co do sprawdzalnosci to nie wiem - jakos niegdy nie sprawdzam prognoz po tym jak je obejrze w necie. w kazdym razie umozliwi to miec jakies info o pogodzie 10 juz na poczatku kwietnia. http://uk.weather.com/search/drilldown/?ge...t&code=code&y=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babajaga Opublikowano 24 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2005 jestem za niedzielą po sobotnim bajzlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Też się piszę. Jakby co to mam "obcykane" forty wokół Modlina, linię Rawki i Dąbrowiecką Górę. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi