Skocz do zawartości

wał kardana i sciaganie w prawo

Niedzwiedz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Jeżdże od dwóch sezonów na Drag Starze 1100, nie zauważyłem ściągania. Przy prędkości ok 100 czy mniej puszcze kierownice i sprzęt jedzie ilealnie!!

Jeźdżę w tym sezonie sporadycznie na Virago 535 i troche to czułem, na początku jak kupiliśmy sprzęta ale wymieniłem opony, i było znacznie lepiej. Ściąganie jakby delikatne na lewo.

w jakiej hondzie Cei sciaga Pawle ? VT1100

CB 650 Nighthawk - z tego co wiem rozmawiając z Vlaadem, jego VT500 miał podobnie.

Michał - jeździłem BMW (r1200c) nie mówię tu o bujaniu motocyklem na postoju które praktykowałem na Twoim motocyklu :-).

VT500C - bez trzymanki prowadzi sie prosto - przy szybkim dodaniu gazu potrafi zabujac nieraz ale nie mozna powiedziec ze caly czas w ta sama strone a raczej to losowo ale kardanu sie raczej nie czuje podlug urala ktorym kiedys jezdzilem. VF750C znajomego troche buja na kardanie.

VT500C  - bez trzymanki prowadzi sie prosto - przy szybkim dodaniu gazu potrafi zabujac nieraz ale nie mozna powiedziec ze caly czas w ta sama strone a raczej to losowo ale kardanu sie raczej nie czuje .

Rzeczywiście w VT500 reakcje od wału były minimalne, ale jednak wyczuwalne. Natomiast w CB650 czuć wyraźnie bujanie i przechyły. Być może jest to kwestia mocy, lub raczej wielkości momentu obrotowego (w VT500 ok 45-50 Nm, w CB650 ok 65-70 Nm).

Bardzo się dzisiaj starałem...

W miejscu gdzie mieszkam było słonecznie i ciepło jak na porę roku(10C)

Bardzo chciałem sprawdzić czy mój sprzet ma wyraźne oznaki działania kardana.

Niestety tak cholernie mocno wiało że na prostej trasie (jak to bywa dookoła pola) jechałem pochylony na bok jak w zakręcie