Skocz do zawartości

Podróż do Rosji w czasie wojny

zygaXX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, KLAUDIUSZ napisał:

.. zaczeła gadać że Rosja dobrze robi bo Ukarina to faszysci, ze Polske też Rosja zajmie i bedzie nam lepiej niż trraz ……. 

No niemożliwe.. a tacy mili i serdeczni ludzie.. no jak to mogło się stać? 

Spoko, proponuję jeszcze jeździć do Korei Północnej, tamten reżim też potrzebuje pomocy turystów. 

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

albo wydobywa z nich większą szczerość niż zazwyczaj... 

Ale ok, EOT dla mnie. Kto chce niech jeździ gdzie chce, teraz najwyraźniej wszystko jest OK i dopuszczalne, i jest pięknie i są kfiatki. 

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

W dniu 5.02.2024 o 10:02, m07m10 napisał:

<quote>Taka prawda że Jeżdżą ci najwięcej co najmniej się udzielają na forach, grupach itp. Idą załatwiają wizy jak się da wjechać do danego kraju, pakują kufry i ogień! 

Wiesz, kazdy ma swoja filozofie. Mnie zycie nauczylo, aby nie pchac sie gdziekolwiek, gdzie moze byc cieplo czy mogly by byc problemy / klopoty. Za mlodu mi to nie przeszkadzalo, ale czlowiek nie krowa, uczy sie cale zycie.

W dniu 8.02.2024 o 10:10, KLAUDIUSZ napisał:

To gdzie jeszcze nie można jeździć?
Turcja? No bo Kurdów mordują
Liban? No bo tam z Izraelem nie za bardzo
Izrael? No bo Palestyne niszczą?

To gdzie jeszcze nie można?

Klod, a tak z reka na sercu, gdzie ostatnio poza Polska byles motocyklem ? Siory Winetou ale lokalny matador jestes. 

W dniu 8.02.2024 o 15:25, motif napisał:

zobaczymy mądralo czy jak Polska będzie w stanie wojny i dostaniesz wezwanie na front albo kula w łeb czy więzienie czy nie będziesz siedział w okopach i strzelał. Zastanów się lepiej co mówisz i wyłącz telewizor bo żenada... szkoda więcej słów  zresztą dla ciebie 

no widzisz oni to zrobią z rozkazu, jak to w wojsku - a niektórzy nasi bezpośredni sąsiedzi utną ci głowę nawet bez rozkazu jak będa mieli sposobność LOL

Widzisz, problemem tego forum jest t, ze ponad 95 % jego userow naogladalo sie " Tri Paljaka, Gruzin i sabaka " ( czytaj czterej pancerni i pies ) wojsko znaja z filmow i wydaje m sie, ze wiedza wszystko, a tak naprawde to goowno wiedza. 🤣

Lacznie ze mna, bo ja w polskim wojsku tez nie sluzylem ! 

Swoje 4 lata odsluzylem 🤣

🙂

Edytowane przez ks-rider

18 godzin temu, m07m10 napisał:

Ostatnio zacząłem planować trasę, Polska, Turcja, Iran, Rosja i muszę zrobić tylko dwie wizy, do do Rosji i Iranu. A Białoruś można bez wizy. :-) Najwyżej 6 tys km wpadnie. 

Czym jedziesz? Kiedy? Na ile? 

Daj znać jak wrócisz albo w trakcie podróży.

Nie wiem, czy jadę na pewno, ale na razie wstępnie planuję. A wiadomo, od gadki szmatki do czynów czasem jest daleko. :-p Jadę po policyjnym motocyklem Moto Guzzi Falcone Nuovo, z przebiegiem tylko 16 tys, więc stan piękny jak na swoje 50 lat. Prymitywny półlitrowy singiel z kołem zamachowym jak od Ursusa C-45 i większością jego mocy. Wyjazd planowałbym na początek maja, żeby w Iranie nie zastały mnie najgorsze upały. Powrót przez Rosję, wstąpię do Wołgogradu i Moskwy, szczególnie muzeum na Kubince. czas trasy planuję na ok miesiąc. I mówię, z góry, że nie wiem, czy pojadę, ale zawsze pospamować na forum jest miło. :-D

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

W środku covidu objechałem 13 krajów głównie Bałkany nikt nigdzie nie zapytał mnie o szczepionkę albo nawt żadnej kontroli ani służb celnych policyjnych jakby covidu nie było. W tym czasie na stronach oficjalnych rządowych czy zwykłych forach pisali blokady kontrole nie wjedziesz nie wyjedziesz, że granice poblokowane. Nie wierzyłem i nadal nie wierzę żadnym mediom. Ludzie na Białorusi i w Rosji póki co dobrze nastawieni do Polaków śmiało można jechać. Może się okazać że najwięcej czasu spędzisz niestety przy polskiej odprawie granicznej na powrocie :(

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka