Piasek80 Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Mam nadzieję że admini przeniosą do właściwego działu bo mimo oficjalnego zapytania dlaczego nie mogę założyć tematu we właściwym odpowiedzi nie otrzymałem. No więc ostatnie 2x zauważyłem że po chwilowym rozgrzaniu silnika zaczyna z niego dobiegać takie "ćwierkanie". Pojęcia nie mam co to i skąd to ale jakby gdzieś od góry silnika, jakby z gaźników, jakby z prawej strony moto. Wyraźnie słyszalne jak silnik schodzi z obrotów i miarowo rośnie i spada wraz z obrotami silnika Załączam filmik aby zobrazować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Coś co ewidentnie jest w silniku, tzn, częstotliwość jest przypisana do obrotów. Czyli coś co się kręci przy pracy, czyli - albo dół (wał) albo góra (rozrząd). Bardziej w rozrządzie. No i jeszcze jest altek, też się kręci. A tu jakby taki "suchy" ten pisk był, spoza układu smarowania... ? Ewentualnie, choć to nie taki dźwięk, a poza tym by zdychał - jakieś nieszczelności przy króćcu którymś? Altka też bym sprawdzał i układ zapłonowy, przy czujnikach co dają impuls... swoją drogą, ten ząbek co daje impuls wychyla się z siłą odśrodkową (przyspieszenie zapłonu) może to tam coś niedosmarowane? No i zawsze możesz kijkiem czy długim śrubokrętem próbować bardziej precyzyjnie miejsce znaleźć.. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 No też mi to wygląda albo na jakieś łożysko zacierające się, albo właśnie gdzieś tam w układzie dolotowym od gaźników ale nagrywałem akurat po powrocie z przejażdżki i wszystko tak gorące ze nie szło łapy wsadzić coby pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 badaj kijkiem. Tak z zewnątrz to się wydaje że to z każdego miejsca.. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Wyglada mi to na wałek,prowadnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 To se jeszcze oblukaj wszelkie gumy, wężyki i połączenia od puchy filtra do dolotu, bo optycznie wyglądają na silnie zmęczone i pierdzą. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi