Skocz do zawartości

Spróbowanie Choppera - zwinny i hamujący.

Damian85
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda życia na afryki czy tenerki bez zawiasu...😎

A założyciel tematu ciska się od czopera, przez turystyki, po duże advenczury jak glut po zdaniu A1.😊

Nic z tego nie będzie, strata czasu i prądu z serwera.

😎

W dniu 16.06.2023 o 11:03, Tommo napisał:

Intruder 1800. Szybki i całkiem dobrze skręca i hamuje. Dozbieraj kasę bo stary chopper żaden dobrze jeździć nie będzie. 

Mój BD ma seryjne 145 koni i jest w miarę lekki (298 kg) jak na prawie dwa litry. Ale zamontowałem mu Thunderjeta i generalnie mam obawy mocniej odwinąć teraz 😁

Że tak przekornie zapytam: To po co zakładałeś?

To coś jak giees w lizingu z pełną meblościanką na mieście?😎

pis(s) off🦆

35 minut temu, lysy76 napisał:

Szkoda życia na afryki czy tenerki bez zawiasu...😎

branding-video-negative.svg
ZAMKNIJ

A założyciel tematu ciska się od czopera, przez turystyki, po duże advenczury jak glut po zdaniu A1.😊

AdChoices
REKLAMA

😎

Że tak przekornie zapytam: To po co zakładałeś?

To coś jak giees w lizingu z pełną meblościanką na mieście?😎

Ja bym raczej porównał do laski która cię onieśmiela swoją perwersją w łóżku. Wiesz że żyjesz ☺️

Audi Sport

16 godzin temu, lysy76 napisał:

Będzie, ale nie dla Ciebie.

CBR 1100XX - chyba na tym się skończy na razie, mam dwie sztuki na oku.

I tak 95% czasu pewnie będę spędzał na asfalcie, więc nie ma sensu kupować czegoś w stylu off-road, aby sobie przejechać ścieżką leśną lub polną - takie rzeczy to skuterem można zrobić nawet.

A Chopperek jeszcze poczeka. Trochę pobrykałem i mi wystarczy.

Edytowane przez Damian85
  • Dzięki! 1

hehe, jak masz ochotę na XX i nakeda to jest rozwiązanie 🙂

https://swiatmotocykli.pl/motocykle/honda-x11-opinie-swiata-motocykli/

Bo xx z tymi owiewkami to i 250 nie poczujesz.. bardzo dobrze obudowany...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

4 godziny temu, Damian85 napisał:

Będzie, ale nie dla Ciebie.

CBR 1100XX - chyba na tym się skończy na razie, mam dwie sztuki na oku.

I tak 95% czasu pewnie będę spędzał na asfalcie, więc nie ma sensu kupować czegoś w stylu off-road, aby sobie przejechać ścieżką leśną lub polną - takie rzeczy to skuterem można zrobić nawet.

A Chopperek jeszcze poczeka. Trochę pobrykałem i mi wystarczy.

Motocykl w ogóle jest bez sensu.

Pali tyle co samochód, pada na głowę, zanim się ubierzesz to klima przestaje działać w momencie podjęcia decyzji o jeździe...

Dla mnie to dalej komunikacją miejską możesz jeździć. Regulamin przewozu przeczytasz i znów za eksperta będziesz mógł biegać...😎

pis(s) off🦆

54 minuty temu, lysy76 napisał:

Motocykl w ogóle jest bez sensu.

Dokładnie, sprzedaj swój, kupisz sobie karnet na całe lata w komunikacji miejskiej - coś tam wspominałeś, że znasz już rozkłady, same plusy. : )

39 minut temu, KLAUDIUSZ napisał:

Dodajmy ze pozycja na XX-ie nie wszystkim pasuje …… nisko kiera, nogi wysoko i zgięte …… taki tylowy szybki turystyk na autobahny i tyle

Hmm, pozycja podobno bardzo podobna  do CBR 600 F4 - na motobandzie była nawet recenzja gościa, który wcześniej jeździł F4 i mówił, że odczucia bardzo podobne, tylko maszyna większa i dużo mocniejsza.

Dupe trzeba przewieźć na tym i się przymierzyć.

• Dzięki! 1

No i skończyło się na BMW K 1200S (2006) z ABS (tutaj już słowa @ks-rider krążyły w głowie o tym, że nie warto ryzykować - a do takiego sprzętu ABS się przyda).

Na razie zrobione trochę ponad 100 km, hamulce ma niezłe.

• Dzięki! 1

32 minuty temu, Damian85 napisał:

No i skończyło się na BMW K 1200S (2006) z ABS (tutaj już słowa @ks-rider krążyły w głowie o tym, że nie warto ryzykować - a do takiego sprzętu ABS się przyda).

Szkoda, ze nie spytales z ktorego roku najlepiej brac. Masz jakis dowod, ze kosz sprzegla zostal juz zmieniony ?

Hamulce wyposazone w servo, sa b. spektakularne w dzialaniu choc w modelu 

servo poszlo sie ......... i zamontowanom  konwencjonalna pompe ktora hamuje troszeczke bardziej efektywnie.

W jakim kolorze ?  Jaki kolor felg ?

no to dobrej jazdy zycze a jak sie wjezdzisz, to melduj na bierzaco !  🤣

@Damian 85  Bez foty sie nie liczy !  🤣

W dniu 20.06.2023 o 19:29, KLAUDIUSZ napisał:

Dodajmy ze pozycja na XX-ie nie wszystkim pasuje …… nisko kiera, nogi wysoko i zgięte …… taki tylowy szybki turystyk na autobahny i tyle

Mi tam XX pasowal, ale fakt, ze wtedy ciut mlodsiejszy bylem 🤣

Najwiekszy mankament tego motura to wlasnie brak ABS'u ! I fakt, grzeje sie niesamowicie !

😉

Edytowane przez ks-rider
  • Lubię to! 1

Spoko @ks-rider, malowanie w biało niebieskie pasy, felgi jasne, wyglada dokładnie jak ten: image;s=1280x853

Jak będę gdzieś śmigał, to wrzucę fotkę. 

Kosz sprzęgłowy podobno był regenerowany (są rachunki za to), ale i tak wyczuwalne są wibracje czasem, będę musiał to ogarnąć pewnie.

Wstaw w razie czego ten od K 1300 i bedzie po problemie, jak bedziesz zmienial, wstaw nowe tarczki.

🙂