krajos3 Opublikowano 4 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 witam mam problem z ustawieniem wolnych obrotów w Husqvarnie Cr 250. Silnik jest wyposażony w gaznik dellorto vhsb 37. Znalzem jakis manual internecie w którym była informacja o srubie wolnych obrotów. W moim gazniku nie ma takiej sruby. W jaki sposób wyregulowac wolne obroty w tym gazniku. mój gaźnik natomiast w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Na górze koło linki masz śrubę ze sprężyną i właśnie ona służy do regulacji wolnych obrotów. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 czyli w tym gaźniku wolne obroty ustawia się poprzez podniesienie iglicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Nie. Ta śruba unosi całą przepustnicę. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 witam ponownie podkręciłem ta śrubkę w taki sposób, że obroty utrzymują się na stałym poziomie silnik nie gasnie. Natomiast nie można teraz odpalić bo świece strasznie zalewa. Co sugerujecie zrobić obniżyć iglice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 a odpalasz go z gazem czy bez ? w sensie odwijasz manetę do kopania czy nie ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 4 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 próbowałem bez gazu i z gazem i zawsze jest zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Czy poziom jest ustawiony fabycznie? Czy zaworek iglicowy nie cieknie? W jaki sposob stwierdzasz ze jest zalana swieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 5 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 gaźnik nie jest fabryczny od tego motocykla, więc trudno ustalić jaki powinien być poziom. Zaworek jest szczelny. Po wykręceniu świeca jest mokra od paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 I tu jest problem, gaznik jest skonfigurowany do innego motocykla i dlatego zle dziala w tym. Moga byc 2 przyczyny, za wysoki poziom i za duza dysza wolnych obrotow do pojemnosci twego motocykla. Dlaczego nie zastosujesz fabrycznego gaznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 ale 37 gardziel to chyba jest mały gaźnik do cr250 nie powinno jej zalewać , jaką gardziel ma seria w tym roczniku ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 seryjnie ten silnik jest wyposazony w gaznik mikuni TMX 38 wiec tylko o 1 mm wiekszy, ale dysza wolnych obrotów seryjnie to 35 a u mnie jest 45 wiec bede ja musial wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajos3 Opublikowano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) 12 bar Motocyklem śmigałem jeszcze przed ustawieniem wolnych obrotów i odpalał o kopa. Ustawiłem obroty i motto stało jakieś dwa tygodnie. Po tym czasie nie mogę go odpalić a świeca cala mokra Edytowane 7 Października 2021 przez krajos3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 21 godzin temu, krajos3 napisał: 12 bar Motocyklem śmigałem jeszcze przed ustawieniem wolnych obrotów i odpalał o kopa. Ustawiłem obroty i motto stało jakieś dwa tygodnie. Po tym czasie nie mogę go odpalić a świeca cala mokra może połknął ci jakiś syf albo od syfu zawartego w paliwie się zaworek iglicowy zablokował ? ja w 2 sprzętach mam tak że zawsze po długim postoju blokuje się zaworek 😄 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Gazniki trzeba wyczyscic w myjce i przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi