Desperado80 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 A więc zakup dokonany 2 tygodnie temu i jak dotąd zrobione 300 km z bananem na gębie 😄 moto przepiękne, oldskulowo wyglądające, wygodne i z moją szybką do jazdy nawet na dłuższe wypady! skrzynia rzeczywiście chodzi trochę jak w traktorze 😛 a moment przy zmianach biegów mocno odczuwalny! - szczególnie jednak przy redukcji z wysokich biegów - już raz przy rosie na ulicy się o tym, na szczęście bezpiecznie ale jednak przekonałem… teraz czas rozpoznawania i szlifowania jazdy. Jedno mnie tylko dziwi, że moja wersja pomimo, że to R1150r z 2004 roku ma jednak 85 KM 🤔 … ale i tak mi to wystarcza 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 I super, wygodny sprzęt, oby bezawaryjnie woził, ale na ten moment przy redukcji uważaj, szczególnie na rondach np, łatwo o uślizgi, był to jeden z dwóch powodów, dla których rozstałem się z R1200R. A czemu dziwi Cię te 85KM, to nie jest typowa moc dla R1150R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desperado80 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Staszek_s - dlatego na rondach i skrętach jeżdżę jak pipa 😛 i nie zmieniam biegów, nie chcę kusić losu Jonaszko - i wszystko jasne 😉 myślałem że R też ma 95 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu3131 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Na rondzie to dwójką(zależy też jakie rondo), a jak trochę za szybko to delikatne pomóc sobie tylnym hamulcem oczywiście nie tykając klamki sprzęgła.Przynajmniej ja tak robię.Zmiany biegów w zakrętach i rondach nie polecam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desperado80 Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Thx. Tak mniej więcej jeżdżę. Tylny hamulec u mnie to w zasadzie jedyny mankament tego moto - jest dość delikatny. Ale z tego co czytałem to rzeczywiście ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslaw Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Czesc wszystkim - podlacze sie z pytaniem - czy BMWr1150r posiada regulacje kanapy tak jak 850-tka - mam 170 wzrostu na 850-tce kanapa ustawiona na srednim polozeniu to wystarczajaca jest dla mnie - nie wiem jaka to wysokosc w cm - w roznych opisach czytalem ze 1150 ma tylko najnizsze polozenie to 800 mm inni pisza ze 760 w koncu nie wiem ile a nie mam mozliwosci przymiarki - mialem cbf1000 i kanapa w najnizszym polozeniu miala 780mm i byla dla mnie wystarczajaca - moze ktos z kolegow jest bardziej obeznany z r1150r-tka co do wyskosci kanapy - dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi