patryksz67 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Witam. Jestem początkującym motocyklistą, chciałbym, żebyście polecili mi jakieś fajne miejsca, które można zobaczyć w Polsce. Chodzi mi głównie o takie mniejsze, niedzielne wypady. Interesują mnie trasy +- 150, 200km od Sieradza w województwie Łódzkim. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Cyrkiel, mapa i robisz kółeczko naokolo Sieradza ....... miejsc na kilka dobrych lat zwiedzania.Dobre są też książki typu Polska na Weekend itd, dostepne w kazdym Empiku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 23 godziny temu, patryksz67 napisał: Witam. Jestem początkującym motocyklistą, chciałbym, żebyście polecili mi jakieś fajne miejsca, które można zobaczyć w Polsce. Chodzi mi głównie o takie mniejsze, niedzielne wypady. Interesują mnie trasy +- 150, 200km od Sieradza w województwie Łódzkim. 🙂 Możesz też obrać taktykę "wsiadam i jadę gdzie mnie poniesie, a jak się zgubię, to Google Maps na telefonie". Robiłem tak często, poznałem dużo dróg i miejscówek, których bym nigdy nie odkrył. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 no... wszystkie normalnie rzut beretem z antenką z sieradza a propos "jadę gdzie popadnie" ma ten zasadniczy mankament jeśli chodzi o zwiedzanie, że miniesz dziesiątki interesujących miejsc i nawet nie będziesz wiedział, czego nie zobaczyłeś. na bliskie wypady można skorzystać z google maps (albo jakichś aplikacji turystycznych) i wyświetlić ciekawe miejsca w określonym zasięgu, na wieksze wyjazdy - poczytać i zaplanować trasę. za czasów zwiedzania zawsze miałem plan: dojazd, coś ewentualnie po drodze jeśli był czas, potem kolejny punkt (albo kilka jeśli wyjazd dłuższy) bardziej znaczący do zwiedzania, przeważnie zaplanowane miejsce na posiłek i ew. nocleg, żeby nie tracić czasu w drodze i nie denerwować się, że ciemno i daleko od domu, a nie ma wyrka (to było jeszcze przed czasami airbnb) ok. 150km masz do wrocka, poniżej 200 do opola, poznania - zwiedzania na miesiące, w zależności od tego, czego szukasz. ja np. miałem mapę zamków i znaczyłem "zaliczone" w pewnym okresie, ale na tym obszarze np. młodszych i starszych militariów jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Jeżeli chcesz zwiedzać Kazimierze i kościoły to atlasy z atrakcjami województwa. Jeżeli chcesz pojeździć dla samej jazdy i odkryć ciekawe miejsca o których nie miałeś pojęcia - nawet rzut beretem od Twojego domu - wejdź w geocaching. Super zabawa, jak chcesz to możesz ale nie musisz rywalizować. A punktów jest tyle, że Ci życia braknie żeby to wszystko odhaczyć. Uwaga na oficjalną aplikację - to czego szukasz znajdziesz w Google pod Opencaching. Tyle masz skrzynek na samej trasie Sieradz - Łask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Dokładnie tak jak koledzy piszą , siadasz i jedziesz przed siebie ale jak najmniej głównymi drogami zawsze warto skręcić w mniej uczęszczaną bo nie wiadomo gdzie nas zaprowadzi 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi