Truskawa 94 Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Witam.Na wstępie chciałbym się przywitać że wszystkimi użytkownikami forum.Mam problem z Aprilia Pegaso 650 97r.Po wymianie sprzegielka rozrusznika,i dość długim postoju 4 lata,mam problem z uruchomieniem motorku. Wyczyściłem gaźniki, sprawdziłem świece i jest ok.Natomiast motor nie ma Ochoty wgl zapalić,tylko po podaniu paliwa pod świece strzeli z tłumika.Przy kręceniu rozrusznikiem zero odzewu.Licze na wasze porady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Paliwo zalałeś świeże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Nie jedynie dolałem nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 To zlej całe paliwo i wlej nowe 🙂 4 lata to kupa czasu, w gaźniku może być niezła galareta. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Gaźniki rozkręciłem i wyczyściłem, niestety żadnej różnicy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Jezeli po wlaniu paliwa pod swiece silnik nie chce zapalic to problem nie lezy w gazniku drodzy koledzy. Podejrzewam uklad zaplonowy i degradacje kondensatora, ale motocykla nie znam wiec trzeba by przeprowadzic badanie jaki typ ukladu zaplonowego tam zamontowano i sprawdzic poszczegolne elementy. Zreszta czyszczenie gaznika po tak dlugim staniu nie zaszkodzilo oczywiscie. Pytanie jak dokladnie zostalo zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Motorek chodził do końca,i podejrzewam że po wymianie sprzegielka rozrusznika mechanik mógł coś przestawić.Ok koledzy dzięki za podpowiedzi Mam jeszcze takie pytanie, czy jeżeli byłby problem z zapłonem,to świece miała by dalej ładną iskrę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 To ja mam pytanie, jako to jest uklad zaplonowy, tranzystorowy bazujacy na akumulatorze czy CDI tez tranzystorowy ale bazujacy na kondensatorze duzej mocy bedacym czescia modulu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Aż tak Dobrze się nie znam, żeby to określić.Jest moduł zapłonowy tylko tyle wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 a jak tam działa dekompresator? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Nie mam pojęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Najprostszy test zeby sprawdzic czy rozrzad nie zostal przestawiony to zdjac filtr powietrza, zbiornik i pokrywe zaworow, ustawic silnik przed suwem ssania i zakrecic rozrusznikiem zakrywajac otwor wlotowy gaznika reka. Jesli nie czujesz ssania to znaczy ze trzeba sprawdzic ustawienie rozrzadu. Podobnie mozna sprawdzic czy wystepuje jakiekolwiek sprezanie wykrecajac swiece i krecac silnikiem, z tym ze jesli wystepuje w zlym momencie cyklu to silnik rowniez nie zapali. Ogolnie przy niewielkiej wiedzy i praktyki na temat dzialania silnikow sugeruje serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Dziękuję za odpowiedzi, ogólnie istnieje możliwość że mechanik wymieniając sprzegielko mógł ten rozrząd przestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Nie bardzo moge to sobie wyobazic, ale nie takie cuda sie zdarzaly. Nie znam tego silnika, jezeli jest to jednocylindrowiec 2 gaznikowy to warto rowniez sprawdzic odpreznik i jego dzialanie o czym wspomnial Konrad. Na stale otwartych zaworach silnik tez nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truskawa 94 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Silnik jest identyczny jak w BMW f650 Rotaxa.Ok spróbuję coś poszperać.Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi