pkali360 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Polaris predator 500 z 2005 roku. Niema siły zakręcić. Tak jak na filmie lub czasem zrobi jeden obrót i to samo. Aku naładowany, zmieniany na nowy, nowy zestaw naprawczy rozrusznika i dalej to samo. Jedyna opcja jak kręci to wykrecenie świecy lub kable i kilkakrotnie mocniejszy aku z samochodu. Zapali jedynie jak oo pokręcić z samochodu. Rozrusznik także sprawdzany przez kable bezpośrednio z aku. Mam drugi wałek wydechowy ale to samo czy taki powinien być tam luz? .. Chyba że dwa są uszkodzone i auto deko nie przełamuje kompresji. Ktoś może coś podpowiedzieć? Kupić używany rozrusznik? Używany wałek? Łożysko na sprzegielku wymienione... Wałek wydechowy trzymany w ręce ma trochę szersza część w miejscu w którym się ślizga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 29, 2020 Share Posted August 29, 2020 Sprawdzilbym rozrusznik u elekryka zajmujacego sie rozrusznikami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiniu Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 Witam. Wiem że minęły już 2 lata ale mam teraz to samo że swoim polaris outlaw 500. I co wtedy wyszło u cb? Znalazłeś przyczynę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michoa Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 masa gdzieś ? Quote "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannikiel Posted November 16, 2022 Share Posted November 16, 2022 Mielim kiedys Polarisa 1 cylindrowego, okazało sie, że trzeba było kupić nowy wałek wydechowy z dzwigienką- w USA sprzedają w kompletach... znaczy, że problem znany... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loper3 Posted December 17, 2022 Share Posted December 17, 2022 (edited) On 8/28/2020 at 1:05 PM, pkali360 said: Polaris predator 500 z 2005 roku. Niema siły zakręcić. Tak jak na filmie lub czasem zrobi jeden obrót i to samo. Aku naładowany, zmieniany na nowy, nowy zestaw naprawczy rozrusznika i dalej to samo. Jedyna opcja jak kręci to wykrecenie świecy lub kable i kilkakrotnie mocniejszy aku z samochodu. Zapali jedynie jak oo pokręcić z samochodu. Rozrusznik także sprawdzany przez kable bezpośrednio z aku. Mam drugi wałek wydechowy ale to samo czy taki powinien być tam luz? .. Chyba że dwa są uszkodzone i auto deko nie przełamuje kompresji. Ktoś może coś podpowiedzieć? Kupić używany rozrusznik? Używany wałek? Łożysko na sprzegielku wymienione... Wałek wydechowy trzymany w ręce ma trochę szersza część w miejscu w którym się ślizga. I think the Polaris Ranger Accessories for both 500 and 2005 are similar and can be definitely attainable for all models of Can Am Motors. Edited December 17, 2022 by loper3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkali360 Posted January 17 Author Share Posted January 17 W tym przypadku po zmianie dwóch walków ciągle było to samo. Właściciel na mnie najeżdżał i postanowiłem że kupię jeszcze jeden używany... Zaczął normalnie kręcić jak ręka odjął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts