cheech Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Temat raczej powinien być prosty dla doświadczonych. Próbuje odkręcić zębatkę zdawczą metodą "kij w szprychy" i ciągniemy. Na razie nie idzie. Czy jest niebezpieczeństwo że przedłużając "znacznie" dźwignie klucza nasadowego założonego na nakrętkę zębatki zdawczej . doprowadzę do uszkodzenia łańcucha? Łańcuch prawie nowy szkoda by było go wyciągnąć na dzień dobry. Czy akurat o to nie powinienem się martwić. Nie mam klucza udarowego. Z góry dziękuję za merytoryczne podpowiedzi. pozdro Edytowane 24 Lutego 2020 przez cheech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 O łańcuch nie musisz się martwić. Bieg, tylny hamulec i klucz na przedłużce. Jeśli nie masz klucza nasadowego, to czym chcesz odkręcić? Bo pneumata nie masz, wnioskując z treści Twojego postu. Choć nie zawsze daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Edytowałem miało być "nie mam klucza udarowego" - przejęzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No to jak wyżej, rurka 2-metrowa i jedziesz 🙂 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Spoko, nie martw się ,gdzieś kiedyś wyczytałem,że łańcuchy w tak mocnych motocyklach wytrzymują obciążenia około 2 TON , wątpię,że masz aż tyle pary w rękach,nawet pomagając sobie rurą 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A nie lepiej podjechac do pierwszego lepszego oponiarza niech przyłoży pneumata? A później dokrecic juz z czuciem zeby do domu dojechac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheech Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Ok. Dłuższa rurka i poszło z górki. Z testami na drodze poczekam na lepszą pogodę. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi