Limo Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 10W40 wystarczy. Marka też drugorzędna. Może być na przykład Bel-Ray albo Millers. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Ok. Dzieki, ale czy to mozliwe, zeby olej ktory wlalem w marcu juz sie zuzyl? Czy dlatego, ze wlalem go za malo? Podróbka. Ja tym motorem bardzo rzadko jezdzilem. Jak zrobilem nim 1000 km to bedzie dobrze. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez PawelR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Pomierz ciśnienie i napisz nam co tam wyszło... Ja na twoim miejscu jeździłbym i na razie się nie martwił. Jak silnik będzie umierał to zacznie pukać/stukać i będziesz wiedział, że jego koniec jest bliski. Profilaktycznie wymieniłbym olej na coś z pewnego źródła - najlepiej syntetyk 10W40 A przy ruszaniu gazu dodawaj żeby te obroty nie spadały za nisko bo wtedy praktycznie silnik tłucze się bez ciśnienia... Nawet dla zdrowego silnika takie niskie obroty są niezdrowe - także nie zamulamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ok. Pomierze cisnienie i sie odezwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 1 hour ago, PawelR said: Ok. Dzieki, ale czy to mozliwe, zeby olej ktory wlalem w marcu juz sie zuzyl? Czy dlatego, ze wlalem go za malo? Podróbka. Ja tym motorem bardzo rzadko jezdzilem. Jak zrobilem nim 1000 km to bedzie dobrze. Prawdopodobnie kupiłeś już taki. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 15 minut temu, Limo napisał: Prawdopodobnie kupiłeś już taki. To łajzy. To gdzie kupować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Miałem na myśli że motocykl już kupiłeś z tą wadą. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 17 minut temu, Limo napisał: Miałem na myśli że motocykl już kupiłeś z tą wadą. Mówisz? Ale w tamtym sezonie wszystko było dobrze. W tym tez, dopoki sie te zaj..biste upały nie zaczęly. Dobra. Jezeli wiec silnik jest roz..ebany, to co mi da wymiana oleju? Ten jest przeciez w miarę swiezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Nie jest rozjebany :). Jak będziesz się ostrożnie obchodził i lał dobry olej to jeszcze polata :). Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Wlałem Motula 5100. Myslalem, ze jest dobry. Czyli dobry olej, w sensie, ze syntetyk? Tak, jak pisalem wczesniej- jezdzilem bardzo malo. Bardzo. Naprawde. Nie bede przeciez chyba co 1000 km oleju zmieniał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 5100 to polsyntetyk. Problem polaga na tym ze niestety w przypadku motula kierując sie jak najniższą ceną bardzo łatwo trafić na podróbke. Dlatego obecnie ludzie raczej Motula nie chętnie polecają. Co nie znaczy że to zły olej. Można się po prostu przejechać na jednym nieudanym zakupie.Motul do twojego motocykla zaleca 5100, ale jak chcesz zostać prsy Motulu to zmień na 7100. Możesz też zmienić na dowolny innych olej syntetyczny 10w40, przeznaczony do motocykli, zgodny z jaso MA2 http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goall89 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Bimbak, czy do starszej maszyny takiej jak moja z '94 tez lac syntetyk czy polsyntetyk jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zawsze lej syntetyk...zawsze jak Cię stać. lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goall89 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 27 minutes ago, _Monter_ said: Zawsze lej syntetyk...zawsze jak Cię stać. haha w takim razie nastepna wymiana bedzie szybciej niz planowalem 😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelR Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ok. A czy w zaistnialej sytuacji, jezeli chcialbym ten motocykl sprzedać, to wedlug was sprzedawal bym komus sprawny motocykl, czy probowal bym w..je**ac tego kogos raczej na mine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi