Qadrat Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Mam do wymiany łożysko w przednim kole w F650, łożysko o oznaczeniu 6203. Nie mogę nigdzie znaleźć, jaki typ łożyska daje się do przedniego koła, czy to ZZ, 2RS, C3 czy jeszcze coś innego? Podpowie ktoś? Nie mam teraz możliwości zajrzeć jakie tam siedzi w kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Nie mam teraz czasu szukać, ale 6203 to chyba standard do kupienia za śrubki. Załóż podwójnie kryte, i tyle. Jakiejś sensownej firmy. Wystarczy. Edytowane 3 Maja 2019 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 2RS Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) ZZ - to oznaczenie krycia - podwójne (z obu stron) blachąRS - krycie tworzywem (2RS z obu stron)C - oznaczenie luzu promieniowego, bez C z luzem normalnym, C2 to luz mniejszy niż normalny, C3/C4/C5 to luz większy niż normalny ja zazwyczaj kupuje 2RS z normalnym luzem montażowym chociaż spotkałem się z radami aby zakładać z luzem C3 Edytowane 3 Maja 2019 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No właśnie z tym luzem teraz się zastanawiam bo już wiem, że ma być 6203 2RS ale spotkałem w niektórych sklepach oznaczenie C3 jako dedykowane do motocykla a inne znowu sprzedają ze zwykłym luzem. Sprzęt raczej nie przekracza 140 kmh, nie lata na kole, czasami zdarza się wjechać w lekki teren czy przez błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) powiększony luz stosuje się do pracy w trudnych warunkach (temperatura, obroty)osobiście nie uważam, że koło (nawet przednie na torze, non stop konkretnie hamowane) pracuje na tyle intensywnie aby konieczne było stosowanie powiększonego luzu w sumie chętnie poczytam wszelkich "za" stosowaniem łożysk z luzem C3 ;) Edytowane 3 Maja 2019 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 No właśnie z tym luzem teraz się zastanawiam bo już wiem, że ma być 6203 2RS ale spotkałem w niektórych sklepach oznaczenie C3 jako dedykowane do motocykla a inne znowu sprzedają ze zwykłym luzem. Sprzęt raczej nie przekracza 140 kmh, nie lata na kole, czasami zdarza się wjechać w lekki teren czy przez błoto.Kup zwyklego skf krytego podwójnie. Bez znaczenia, czy blachą, czy tworzywem. Jak tak powiesz w sklepie, z pewnością sprzedadzą Ci właściwe. Odnośnie luzu, to jakie trafisz, takie będzie dobre. Chyba, że masz kosmiczne wymagania, to podaj nr vin w serwisie i tam zamów. :biggrin: Pisanie elaboratów i rozkminianie na temat łożyska w przednim kole w lekkim sprzęcie naprawdę mija się z celem. Ma być podwojnie kryte, żeby nie włazil syf. To wszystkie wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Elaboraty nie elaboraty ale kilkanaście lat temu w XT600 w tylnym kole w ciągu miesiąca wymieniłem łożyska łącznie 6 razy bo się okazało, że kupowałem z niewłaściwymi oznaczeniami więc wolę się upewnić żeby nie powtórzyć tego wyczynu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Normalny luz, normalne lozysko zamkniete z obu stron.Kiedys chinskie lozyska byly fatalnej jakosci i moze takie ci sprzedano ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi