Bimbak Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Na f4 7 lat ciorałem po torze Poznań. Poza tym że tylny zawias juz fochy strzelał i jak mocniej je cisnalem to moto strajkowało wpadając w shimmy i wierzgajac to bardzo dobrze mi się tym latało. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) 19 minut temu, Bimbak napisał: Na f4 7 lat ciorałem po torze Poznań. Poza tym że tylny zawias juz fochy strzelał i jak mocniej je cisnalem to moto strajkowało wpadając w shimmy i wierzgajac to bardzo dobrze mi się tym latało. W tej chwili nie mam porownania do innych 600-tek (mam na myśli rzędówki 100+ KM), także ciężko mi powiedzieć coś na temat F4 - powiem tylko, że sprzęt jak dla mnie całkowicie wystarczający i wygodny. A na co przesiadłeś się po F4? Edytowane 18 Lipca 2019 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 18 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Na gixa 750 k7.Silnik w f4 był spoko. Przedni zawias w sumie też jakoś dawał radę. Moto trochę koza bo podnozki nisko i clipony były wysokie, ale jak zmienisz sety i kiere i tylny zawias masz solidny (lozyskowanie wahacza jest słabe i moto robi się wiotkie przez luz na nim no i amor jest do dupy - na ostre torowanie warto go zamienić na cos innego) to nic więcej nie potrzebujesz. Chyba ze na prawde przeskadza ci niskie siedzisko, ale ja mam prawie 190cm dramatu nie było.Gix to był inny wymiar sprzęta. Generacja k6/k7 chyba najwiekszy postęp zrobiła w tamtym czasie. To podwozie niewiele zmieniło sie potem az do końca 750tki. Rama chyba tylko kosmetycznie. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Damian czyli masz lepszy sprzet na torowanie od mojego Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 1 godzinę temu, Croowab napisał: Damian czyli masz lepszy sprzet na torowanie od mojego A czym aktualnie sie widzisz? 13 godzin temu, Bimbak napisał: Na gixa 750 k7. Silnik w f4 był spoko. Przedni zawias w sumie też jakoś dawał radę. Moto trochę koza bo podnozki nisko i clipony były wysokie, ale jak zmienisz sety i kiere i tylny zawias masz solidny (lozyskowanie wahacza jest słabe i moto robi się wiotkie przez luz na nim no i amor jest do dupy - na ostre torowanie warto go zamienić na cos innego) to nic więcej nie potrzebujesz. Chyba ze na prawde przeskadza ci niskie siedzisko, ale ja mam prawie 190cm dramatu nie było. Gix to był inny wymiar sprzęta. Generacja k6/k7 chyba najwiekszy postęp zrobiła w tamtym czasie. To podwozie niewiele zmieniło sie potem az do końca 750tki. Rama chyba tylko kosmetycznie. Bimbak, dzięki za uwagi i porady. Zanim dojde do granic F4, to pewnie troche minie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Wodnij na poznan;) zobaczysz Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 18 minut temu, Croowab napisał: Wodnij na poznan;) zobaczysz Wpadnę, gdy będzie na to pora, Panie Kolego. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Im wcześniej tym lepiej. Unikniesz złych nawyków. Toretycy zawsze mają to do siebie, że za wolno jadą na to co chcą zrobić i potem jedziesz za takim 80kmh w dużej patelni i patrzysz jak walczy z motem próbując na siłę zejść na kolano. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 47 minut temu, Bimbak napisał: Im wcześniej tym lepiej. Unikniesz złych nawyków. Toretycy zawsze mają to do siebie, że za wolno jadą na to co chcą zrobić i potem jedziesz za takim 80kmh w dużej patelni i patrzysz jak walczy z motem próbując na siłę zejść na kolano. Uważam, że od samej jazdy nie unika się złych nawyków, tylko je utrwala. Jazda pod okiem kogoś kto wie, chce i przede wszystkim potrafi analizować i uczyć, to już inna kwestia. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Uważam, że od samej jazdy nie unika się złych nawyków, tylko je utrwala. Jazda pod okiem kogoś kto wie, chce i przede wszystkim potrafi analizować i uczyć, to już inna kwestia. : )Oczywiście ale torze właśnie na pewno znajdziesz kogoś kto cie chętnie opierdoli jak ku*wa jeździsz. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Tudzież kopsniesz parę groszy ekstra 😉 i Ci instruktor objaśni wsio... Filmik nagra... I zyebie jak burą sukę 😎 Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Juz widze jak za rok wyrosnie nam „specjalista” który miał, latał i zna każdy sprzęt ....... oprócz Komara i Motorynki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 2 godziny temu, Damian85 napisał: Uważam, że od samej jazdy nie unika się złych nawyków, tylko je utrwala. Jazda pod okiem kogoś kto wie, chce i przede wszystkim potrafi analizować i uczyć, to już inna kwestia. : ) Nie za bardzo rozumiem czego sie boisz? Ze na poznanniu nie zrobisz ponizej1.4? Czy ze ktos wytknie Ci bledy?? nie chcesz nie musisz, nikt Ci nie kaze tylko nie rozumiem tego ... jak przyjdzie pora. Ludzisk smigaja tam rozni, tacy co maja prawko od miesiaca i tacy co “tam mieszkaja”. tak czy inaczej ... ja tam wole sie uczyc od lepszych i korzystac z takich mozliwosci.. ale sa i tacy co wola sami do czegos dojsc.. bynajmniej tak mysla Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Nastawić więcej zacieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Grizzli zacieru nigdy za wiele, wezme reklamowki;) Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi