globtdm Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Mam pytamie do was czy ktoś z was może demontował lewą strone dekla od silnika bandita lub podobnego olejaka (ta przy zmianie biegów) bo potrzebuje ją zdjąc i zastanawiam sięczy zlewać oliwe czy może jej tam w ogóle nie ma co mi ułatwi rozbiórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Oj chyba bedziesz musiał zlac olej - kolega miał krase i uszkodził dekiel - pozbył sie dzieki temu sporej ilości oleum z silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Jesli olej jest nowy, to spuśc go do czysteg naczynia i wlejesz spowrotem. Dokładnie umyj najpierw benzyną ekstrakcyjną okolice korka spustowego co by syfu jakiegoś nie załapać do oleju. A jak ma lilka tysięcy to wymień - na pewno nie zaszkodzi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globtdm Opublikowano 21 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 dzieki wielkie za rade teraz wiem naczym stoje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 e tam poluz na boku albo oprzyj by byl pochylony troche i nietrzeba nic zlewac :!: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Z doświadczenia wiem, że zawsze podczas takiego rozbierania silnika zawsze się cos tam do niego nasypie, kurzu piasku itp.Tak wiec zrób tak jak mówi Paweł, umyj najlepiej cały silnik kercherem , zlej olej do czystego naczynia.A jak wszystko naprawisz to wlej stary olej , niech się cały silnik przepłuka , a następnie wymień olej i filtr na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 szykuje sie tez do zmiany oleju w GSie...jak tam jest? tez musze spuscic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 szykuje sie tez do zmiany oleju w GSie...jak tam jest? tez musze spuscic? No jak chcesz wymienic olej na nowy, to chyba nie ma innej opcji jak zlac stary i zalac silnik nowym smarowidłem :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 szykuje sie tez do zmiany oleju w GSie...jak tam jest? tez musze spuscic? No jak chcesz wymienic olej na nowy' date=' to chyba nie ma innej opcji jak zlac stary i zalac silnik nowym smarowidłem :mrgreen:[/quote'] czyli rozumiem ze jak tego nie zrobie a odkrece dekiel to dostane prezent w postaci starego, smierdzacego oleju? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 szykuje sie tez do zmiany oleju w GSie...jak tam jest? tez musze spuscic?http://www.gstwin.com/Na tej stronie znajdziesz trochę rzeczy na temat GSa, m.in. konkretny opis jak wymienić olej. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2004 Wawrzym chcesz zmienić dekiel czy olej, bo siuę trochę pogubiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Wawrzym chcesz zmienić dekiel czy olej' date=' bo siuę trochę pogubiłem?[/quote'] olej...ale teraz juz wszystko wiem...na tej stronie co podal Boniek jest dokladnie opisane (mam nadzieje ze dobrze opisane)...chyba moge sie podjac tego samemu?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi