plubart Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć założyłem sobie przelot Huzara w CBR 600 F4i i chyba mam nieszczelność na łączeniu kolektora z dolotem do tłumika. Ogólnie po mocnym skręceniu obejmy można przekręcić dolot na kolektorze. Moto ma bardzo słaby dół i mocno strzela w tłumik przy schodzeniu z obrotów. Czym to skutecznie uszczelnić? Dedykowane uszczelki Hondy są stanowczo za "grube" i nie jestem w stanie założyć na to dolotu. Oryginalną więc usunąłem. Pomyślałem o opasce wyciętej z puszki po piwie ale takie druciarstwo zostawię sobie na koniec :) Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez plubart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) e tam druciarstwo. Ważne aby aluminiowa była. Pastę Ci pewnie wydmucha. Są do kupienia różne rodzaje takich uszczelek, ale nie tak cienkich jak blacha z puszki. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez niwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Domyślam się się że dolot nachodzi na kolektor, w sensie jest szerszy? Czy w takim razie ma cztery równoległe nacięcia idące ok. 5cm w głąb? Jeśli nie to zrób takie nacięcia diaksem, to pozwoli mocniej docisnąć dolot do kolektora. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21059-w-temacie-podaj-problem-rok-produkcji-i-typ-motocykla/ czas do jutra albo kolejnej wizytyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plubart Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 e tam druciarstwo. Ważne aby aluminiowa była. Pastę Ci pewnie wydmucha. Są do kupienia różne rodzaje takich uszczelek, ale nie tak cienkich jak blacha z puszki. jak nic nie znajdę to spróbuje z tą puchą :) Domyślam się się że dolot nachodzi na kolektor, w sensie jest szerszy? Czy w takim razie ma cztery równoległe nacięcia idące ok. 5cm w głąb? Jeśli nie to zrób takie nacięcia diaksem, to pozwoli mocniej docisnąć dolot do kolektora. Tak dolot nachodzi na kolektor, nacięcia są ale nie są aż tak długie. http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21059-w-temacie-podaj-problem-rok-produkcji-i-typ-motocykla/ czas do jutra albo kolejnej wizytyjsz Poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi