plubart Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 (edited) Cześć założyłem sobie przelot Huzara w CBR 600 F4i i chyba mam nieszczelność na łączeniu kolektora z dolotem do tłumika. Ogólnie po mocnym skręceniu obejmy można przekręcić dolot na kolektorze. Moto ma bardzo słaby dół i mocno strzela w tłumik przy schodzeniu z obrotów. Czym to skutecznie uszczelnić? Dedykowane uszczelki Hondy są stanowczo za "grube" i nie jestem w stanie założyć na to dolotu. Oryginalną więc usunąłem. Pomyślałem o opasce wyciętej z puszki po piwie ale takie druciarstwo zostawię sobie na koniec :) Edited August 3, 2018 by plubart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niwy Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 (edited) e tam druciarstwo. Ważne aby aluminiowa była. Pastę Ci pewnie wydmucha. Są do kupienia różne rodzaje takich uszczelek, ale nie tak cienkich jak blacha z puszki. Edited August 3, 2018 by niwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Domyślam się się że dolot nachodzi na kolektor, w sensie jest szerszy? Czy w takim razie ma cztery równoległe nacięcia idące ok. 5cm w głąb? Jeśli nie to zrób takie nacięcia diaksem, to pozwoli mocniej docisnąć dolot do kolektora. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21059-w-temacie-podaj-problem-rok-produkcji-i-typ-motocykla/ czas do jutra albo kolejnej wizytyjsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
plubart Posted August 3, 2018 Author Share Posted August 3, 2018 e tam druciarstwo. Ważne aby aluminiowa była. Pastę Ci pewnie wydmucha. Są do kupienia różne rodzaje takich uszczelek, ale nie tak cienkich jak blacha z puszki. jak nic nie znajdę to spróbuje z tą puchą :) Domyślam się się że dolot nachodzi na kolektor, w sensie jest szerszy? Czy w takim razie ma cztery równoległe nacięcia idące ok. 5cm w głąb? Jeśli nie to zrób takie nacięcia diaksem, to pozwoli mocniej docisnąć dolot do kolektora. Tak dolot nachodzi na kolektor, nacięcia są ale nie są aż tak długie. http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21059-w-temacie-podaj-problem-rok-produkcji-i-typ-motocykla/ czas do jutra albo kolejnej wizytyjsz Poprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts