Jump to content

Honda cbr 600 f4i brak sondy lambda

Recommended Posts

Witam. Kupiłem hondę jak w temacie i chciałem wstawić do niej oryginalny tłumik, w którym jest wejście na sondę lambda. Obecnie mam tłumik Leovince, czy jakoś tak i tam żadnej sondy nie ma. Zna się ktoś z was na cbrkach? Ta moja honda jest z 2004 roku. Na wtryskach. Czy powinna mieć tą sondę. Szukałem, patrzyłem, nigdzie nie wystają żadne kabelki, żadne kostki itd. Inna sprawa, to znowu ( chyba mam pecha, albo nie umiem jeździć) wysokie spalanie. Przy emeryckiej jeździe po mieście, do 5000 obrotów, do 100km\h, bez żadnego pałowania, zechlała mi 8l na 100. Czytając oczywiście fora cbr, to tyle powinna mi spalic przy pałowaniu do 10000 obrotów, więc raczej coś jest nie tak. Czytałem, że może to być wina braku sondy lambda, ale nie mogę nigdzie znaleź niczego, do czego mogła by być ona podłączona. Na wyświetlaczu też nie ma żadnego błędu. Wie ktoś coś, w tym temacie?

Dobra. Teraz może trochę głupie pytanie. Chodzi o filtr powietrza. Czym się różni filtr K&N od zwykłego filtra? Czy zwykły filtr papierowy trzeba nasączać jakimś olejem? Jeżeli tak, to jakim?

• 6 years later...