Skocz do zawartości

K.rwy i złodzieje - czyli przeglądy w być może niedalekiej przyszłości

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba każde ASO ma SKP - nie czasem ?

1 godzinę temu, Buber napisał:

do przeglądu jest osobny kanał, osobny wjazd

u mnie jest taki. Znaczy najpierw postawił SKP a po paru latach warsztat dostawił.

I dalej biadoli że ledwo na margarynę starcza i najtańszy chleb tostowy.

🥴

12 godzin temu, Piasek80 napisał:

I dalej biadoli że ledwo na margarynę starcza i najtańszy chleb tostowy.

🥴

A to akurat bo pewnie jest w 100% Polakiem. Widziałeś prawdziwego Polaka co nie narzeka? :D 

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

🙂

Myślę że obecna sytuacja z podwyżkami cen - będzie klasycznym samozaoraniem branży SKP. Jeżeli przy tych ("niepołacalnych" dotychczas) stawkach liczba SKP w minione 10 lat zwiększyła się 3-krotnie (analizuję moją okolicę), to po podniesieniu stawek na "życiowe" liczba obecnie istniejących się minimum podwoi... i to w ciągu najbliższych już nie 10ciu a 5ciu lat... a co za tym idzie znowu pojawi się skowyt z branży że oni nie mają z czego żyć i trzeba podnieść stawki

nie wiem w jakiej okolicy mieszkasz. w mojej (jak i wg statystyk w całym kraju) od lat liczba stacji na podobnym poziomie

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

W dniu 8.09.2025 o 09:56, Piasek80 napisał:

🙂

Myślę że obecna sytuacja z podwyżkami cen - będzie klasycznym samozaoraniem branży SKP. Jeżeli przy tych ("niepołacalnych" dotychczas) stawkach liczba SKP w minione 10 lat zwiększyła się 3-krotnie (analizuję moją okolicę), to po podniesieniu stawek na "życiowe" liczba obecnie istniejących się minimum podwoi... i to w ciągu najbliższych już nie 10ciu a 5ciu lat... a co za tym idzie znowu pojawi się skowyt z branży że oni nie mają z czego żyć i trzeba podnieść stawki

Liczba stacji się zwiększyła ale nie tyle co podajesz. To po pierwsze. Poza tym ostatnie lata (4-5) wysokiej inflacji i znacznym wzrostem kosztów dały się mocno we znaki. 

Jonaszko poprawi się.  Niskie wynagrodzenie za pracę zawsze odbija się negatywnie na jaj jakości.  I w tym przypadku nie ma wyjątku. 

Audi Sport