suzi77 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jak myślicie prostować taką felgę czy jeździć i ewentualnie przy wymianie oponki ją wyprostować?Ile takie prostowanie może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ja to bym tego nawet nie prostował. Wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 A ma bicie? Bo jak tak oberwała to gdzieś to poszło. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ja bym felgi motocyklowej nie prostował. Zbyt dużo ryzykujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ile takie prostowanie może kosztować? Nic nie będzie kosztować bo żaden zakład nie podejmie się tego ( a raczej nie powinien się podjąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Prostuj i ciesz się jazdą. To nie jest jakieś spawanie felgi. Jeśli nie jeździsz na torze 350 km/h to nie masz szans odczuć jakiejkolwiek różnicy między felgą prostowaną a "prostą" fabrycznie. Nie wpłynie to w żaden sposób na Twoje bezpieczeństwo. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 jesli to bandit to taka uzywana felga pewnie kosztuje mniej niz prostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzi77 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 To FZ6 Fazer (już zauktualizowałem profil).Problem w tym, że to z ABS i ciężko znaleźć felgę w dobrym stanie.Wg mnie bicia nie ma. Dostał tylko bok felgi. Z drugiej ani śladu. Środek też wydaje się OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nic się nie będzie działo. Jeździłem z duuużo większym wgnieceniem. A na koniec znajomy mechanik wyprostował felgę za pomocą palnika i młotka tak że nie trzeba było dawać żadnych obciążników przy wyważaniu. Nie żebym polecał... Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Jak powietrze nie schodzi to bym nawet nie ruszał. Przy okazji według kaprysu. Też bym nie dramatyzował. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargen Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Może Ci się tak stać, że będziesz gdzieś wjeżdżał, jakiś krawężnik albo kamień czy coś podobnego, najedziesz tym właśnie miejscem(najmniejszy punkt styku opony z felgą) i zdekompresujesz opone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzi77 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jednak chyba ją wymienię. Koszty prostowania (i prawdopodobnie u mnie lakierowania) wychodzą około 250-300 zł, terminy jakieś październikowe a znalazłem przez forum fazera felgę za 400 zł.Jeszcze jej nie mam ale od gościa sprawdzonego więc mam nadzieje, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wjs Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Taką felger to najlepiej wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi