Lukasz123 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Witam, mam problem ze swoimi łożyskami w tylnym kole. Otóż jedno pękło nie dawno, więc wymieniłem oba, pojeździłem może 2-3 godziny, i znów łożyska się zniszczyły... Jaka może być przyczyna tego, że tak często się to dzieje? Oba wkładałem na smar. Łożyska są firmy SKF. Dodam jeszcze, że jako pierwsze psuje się łożysko od strony hamulca. Proszę o pomoc :) Edytowane 4 Lipca 2017 przez Lukasz123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Moze wystepuja mega napręzenia i lożysta nie wytrzymuja...byłoby to bardzo dziwne bo takie lożyska robią z utwardzanej stali.Jak z geometria kola? jak się obraca?co się dzieje z tym motocyklem przy hamowaniu? coś zaobserwowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz123 Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Nic specjalnego nie zaobserwowałem, koło też w porządku. Może to wina ośki, która mogła się jakoś skrzywić przy pierwszym uszkodzeniu łożysk? Jutro siądę, to rozbiorę koło, i dokładnie posprawdzam wszystko. Dzięki za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 proszę o korektę tematu wątku, zgodnie z przyjętymi zasadamiczas do jutrajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 ale że jak wkładałem na smar , wbijałeś motkiem ? ł Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tuleja dystansowa jest? Ośkę zmierz czujnikiem jakie ma bicia. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz123 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 ale że jak wkładałem na smar , wbijałeś motkiem ? łTak, wbijałem młotkiem. Z jednej strony było dobrze, ale z drugiej (właśnie od strony hamulca, gdzie się psuję) po włożeniu można było ją swobodnie wyciągać. Myślałem, że hamulec dociśnie wraz z wachaczem i będzie dobrze. Może przez to się psuje? Tuleja dystansowa jest? Ośkę zmierz czujnikiem jakie ma bicia.Tuleja dystansowa jest. Tylko nie posiadam czujnika, żeby zmierzyć bicie ośki :/ Tuleje dystansowe mają być po obu stronach? Bo z tej strony od hamulca właśnie nie ma tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Przeważnie po obu stronach ale nie koniecznie i oczywiście musi być w piaście miedzy łożyskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz123 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Przeważnie po obu stronach ale nie koniecznie i oczywiście musi być w piaście miedzy łożyskami.W środku też ma być? Tam też nic nie było. Masz gdzieś link do takiej, jak ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 http://www.czesci-moto.pl/galerie/t/tulejka-wariatora-do-sku_20388.jpgnp tak :D zwykła tulejka metalowa a wymiary zależą od średnicy ośki i ile tam jest miejsca jak wbijałeś to mam nadzieje że nie waliłeś w środek łożyska tylko przez tulejkę po zewnętrznej ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz123 Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 http://www.czesci-moto.pl/galerie/t/tulejka-wariatora-do-sku_20388.jpgnp tak :D zwykła tulejka metalowa a wymiary zależą od średnicy ośki i ile tam jest miejsca jak wbijałeś to mam nadzieje że nie waliłeś w środek łożyska tylko przez tulejkę po zewnętrznej ?No tak, nic na siłę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 a w gniazdo wchodziły z oporem czy jak w kaczą dupę ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi