Murdoc Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Cześć, Zgłosiła się do mnie osoba, której znajomi mieli wypadek motocyklowy i teraz muszą ściągnąć motocykle z Chorwacji. Dotyczy to ściągnięcia 2 motocykli z Chorwacji. Ja sam tylko w Polsce miałem wypadki :) i nie miałem takiej sytuacji. Czy ktoś ma jakieś pomysły jak to najlepiej zrobić ? Ja sam nie byłem w Chorwacji więc nie wiem jak najłatwiej to zrobić. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Że niby co nie wiesz? Bierzesz busa i jedziesz po nie, a jak sam nie ogarniasz to wynajmujesz kogoś kto się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Miałem na myśli, że może da się w pociąg jakiś wsadzić lub może w statek i odebrać w Polsce ale tego nie robiłem sam poza granicą Polski stąd pytanie 'że niby co nie wiem'. Bus jest najprostszą odpowiedzią lub przyczepa do samochodu ale może jest jakiś inny sposób stąd pytanie do tych co może mają jakieś inne konkretne pomysły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Bierz osobówkę z gazem albo oszczędnego diesla, przyczepa i ogień. Ewentualnie firmy spedycyjne chętnie zabierają ładunki żeby nie wracać na pusto jednak nie wiem czy przy dwóch sztukach to będzie opłacalne i jest prawdopodobne, że sam musisz przygotować motór do transportu. Napisz do kolegi Croowab bo on wysyłał motór kilka razy z Holandii do Polski i podpowie Ci jak to się odbywa. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Można dać ogłoszenie na clicktrans.pl ale nie wiem czy to będzie tańsze niż pojechać samemu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dzięki za konstruktywne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej JK Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Można dać ogłoszenie na clicktrans.pl ale nie wiem czy to będzie tańsze niż pojechać samemu. To samo miałem doradzić. Tak ściągnąłem moją Hondę z doliny Renu. Tanio i naprawdę fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommy1 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 przecież są wypożyczalnie samochodów dostawczych, bierz busa na 2 dni i sam sobie przywieziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Jeszcze można popytać tir-owców wracających do PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Jeszcze zależy jak bardzo moto jest po wypadku. Najtaniej pewnie wyjdzie przyczepa, jak popytasz znajomych to pewnie ktoś pożyczy ale 50 zł za dzień to też nie majątek. Jak patrzyłem na komercyjne oferty to wychodziło do 1000 zł za motocykl 200kg z Londynu. Czasem ktoś się burzyl że mu jakiś plastik porysowali ale raczej nie jest to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judyta29 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 To dobra lekcja kto wybiera się w podróż zagraniczną. Warto wykupić ubezpieczenie od takich akcji, aby ubezpieczyciel pokrył koszta ściągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Gdzieś czytałem że Pan szukał właśnie takiego ubezpieczenia, ale najlepszą opcję daje ADAC, który i tak zapewnia holowanie do kilkuset km (nie pamiętam). Ja to bym puścił zlecenie na transie jako doładunek albo szukał na jakiejś stronie o busiarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi