darooo Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam serdecznie, Mam problem z moim moto, który objawia się dławieniem podczas jazdy z prędkością obrotową między 5 -5,5 tys obr/min. Startuje jak szalona, ale jak dochodzi do jakichś 5- 5,5 tys obr/ min dusi się tak jakby nie dochodziło paliwo do gaźników i dalej nic się nie dzieje- silnik się dławi i moto jedzie mniej więcej z taką samą prędkością. Na wolnych obrotach dochodzi do odcięcia i silnik się nie dławi, ładnie się wkręca. Wszystkie regulacje są zrobione gaźniki wyczyszczone i zschynchronizowane. Miałem ostatnio problem z cewką zapłonową i silnik palił na dwa cylindry - chyba gdzieś jedna cewka nie była dobrze zmasowana. Zamieniłem cewki miejscami i teraz pali normalnie, ale znowu wystąpił problem z tym muleniem. Czy ktoś miał podobne problemy ze swoją maszyną bądź ma pomysł co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam serdecznie, Mam problem z moim moto, który objawia się dławieniem podczas jazdy z prędkością obrotową między 5 -5,5 tys obr/min. Startuje jak szalona, ale jak dochodzi do jakichś 5- 5,5 tys obr/ min dusi się tak jakby nie dochodziło paliwo do gaźników i dalej nic się nie dzieje- silnik się dławi i moto jedzie mniej więcej z taką samą prędkością. Na wolnych obrotach dochodzi do odcięcia i silnik się nie dławi, ładnie się wkręca. Wszystkie regulacje są zrobione gaźniki wyczyszczone i zschynchronizowane. Miałem ostatnio problem z cewką zapłonową i silnik palił na dwa cylindry - chyba gdzieś jedna cewka nie była dobrze zmasowana. Zamieniłem cewki miejscami i teraz pali normalnie, ale znowu wystąpił problem z tym muleniem. Czy ktoś miał podobne problemy ze swoją maszyną bądź ma pomysł co może być przyczyną?W pierwszej kolejnosci sprawdzilbym odpowietrzenie zbiornika paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) To jest już sprawdzone- jechałem z otwartym korkiem, efekt ten sam... Edytowane 24 Maja 2017 przez darooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Może gubi iskrę od wibracji przy tych obrotach. Przyjrzyj się przewodom WN, fajkom, itd. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) A prawidłowy poziom paliwa w gaźnikach ustawiony? Edytowane 24 Maja 2017 przez proxma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Stawiam właśnie na przewody WN albo fajki. Będę w weekend kombinował z tym, tylko zastanawia mnie jedno bo jeśli uszkodzone były by fajki albo przewody to raczej to przerywanie powinno być cały i podczas jazdy i podczas przegazówki na wolnych obrotach...hmm Poziomy paliwa ustawiałem w poniedziałek, ale niestety nic to nie dało :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Zdarza się że wypadanie zapłonów następuje tylko przy obciążeniu ale wtedy obroty nie mają znaczenia. Może się przydławić przy 3 tyś ale i 5 tyś.Na każdym biegu dusi się przy 5 tyś? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dlatego wspomniałem o wibracjach. To częsta przypadłość fortepianów właśnie w okolicach 5k obr. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) na każdym biegu jest dokładnie tak samo od samego dołu idzie jak głupia a jak dochodzi do 5 tys to koniec, pyrkocze przerywa i dalej ciągnąć nie ma siły Edytowane 24 Maja 2017 przez darooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Piszesz "gaźniki wyczyszczone" - a może jednak coś nie halo w dyszy wysokich obrotów? A próbowałeś bez filtra powietrza się pyrnąć? Bo oprócz paliwa może nie wydalać powietrze, choć to mniej prawdopodobne. No i rzuć okiem a impulsatory, Może jest luz przy pewnych obrotach źle podaje impuls? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Jestem na 90 % pewny że gaźniki są czyste. W sobotę będę w domu i będę kombinował. Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to chętnie je przeczytam ;) Dam znać czy coś znalazłem ;) dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Tak jeszcze co innego - może przy większym ciśnieniu puszczają doloty do gaźników sparciałe i bierze fałszywe powietrze? No tak kombinuję... albo iskra albo mieszanka, nie ma inaczej.Kiedyś miałem impulsator który po zagrzaniu padał. Co ja się naszukałem... bo jak postał to odpalał, się zagrzał, dwa garnki padały.... :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 albo iskra albo mieszanka, nie ma inaczej. Racja, co nie zmienia faktu że przyczyn mogą być dziesiątki :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darooo Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Dzisiaj rano wziąłem się za oględziny i posprawdzalem wszystko jeszcze raz. Problem okazał się tkwić rzeczywiście w mieszance paliwowo powietrznej... Podczas rozkręcania i składania motocykla guma która w zasadzie pełni rolę osłony akumulatora zatykala wlot powietrza do airboxa i dlatego silnik się dusil. Po odsunięciu gumy silnik oddycha teraz pełna piersią :D odbyłem jazde próbna i teraz ciągnie niemiłosiernie aż do odciecia :) dzieki wszystkim za podpowiedzi i najważniejsze że maszyna teraz już smiga;) pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na trasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 A widzisz :) a sugerowałem coby pogrzebać koło filtra powietrza :) No, ale dobrze że jest dobrze. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi