Vizy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam,Jestem tu nowy i jeżdżę na moto Beta rr 50 z 2007r, Silnik am6. Mam go od 2 lat, gdy go kupiłem sporadycznie ciężko wchodziły biegi albo wyskakiwały. Z biegiem czasu problem zaczoł się nasilać i co chwilę bieg albo "wyskoczy" albo coś się blokuje i nie jestem w stanie dobić szóstego biegu. Luzy wchodzą mi pomiędzy różnymi biegami nawet jak nie zmieniam szybko i jade spokojnie. Proszę o radę co może być tego powodem. Jeśli coś jest niejasne proszę pisać. Z góry dziękuję za odpowiedz. Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Vizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RolniC Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Powód wyskakujących biegów może być nie umiejętne zmienianie biegów bez sprzęgła, zmiany biegów np. z 6 do 1 itd. Naprawić to możesz np. rozbierając silnik i po prostu sprawdzić co jest nie tak a jak nie masz za bardzo pojęcia o mechanice motocykli to oddaj motocykl do mechanika. Z twojego opisu nie wygląda za kolorowo i chyba czeka Ciebie wymiana skrzyni biegów lecz to wszystko się okaże po oględzinach silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Przyczyną tego rodzaju niedomagania jest uszkodzenie przeciążeniowe wewnętrznego mechanizmu wybierania biegów. Uszkodzenie najczęściej spowodowane jest wywrotką motocykla na lewą stronę. Do naprawy. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 skrzynia do rozbiórki prawdopodobnie krzywe wodziki Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi