mariu_sz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Szykuję się do wymiany oleju w skrzyni i znalazłem w serwisówce info, aby śrubę spustową posmarować uszczelniaczem z teflonem Loctite 565 i tu moje pytanie gdzie można go znaleźć, gdyż przeszukałem chyba cały internet i niestety nie znalazłem tego cudownego środka nigdzie w naszym kraju, nawet strona Loctite Polska milczy. Czy ktoś z szanownych użytkowników forum orientuje się gdzie można nabyć ów cud techniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Uderz do siedziby Henkla. lub tu masz jeszcze dystr. http://www.loctite.pl/znajd-dystrybutora-6533.htm?param1=type%3Ddistributor%7CdistributorType%3D1524717336%7Cregion%3DPL%25206%7CsearchAction%3Dtrue%7Cpage%3D0%7C Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Czy ta sruba spustowa jest pod klucz 16mm i wewnątrz sześciokąt 1/4" ?Czyli Tłinkamowy standard? Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariu_sz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy ta sruba spustowa jest pod klucz 16mm i wewnątrz sześciokąt 1/4" ?Czyli Tłinkamowy standard? Jak mi się uda to wieczorem sprawdzę i dam Ci znać. A jeszcze jedno pytanie, dekiel sprzęgła jest przykręcony torxami to jest T27? Dobrze mi się wydaje? Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez mariu_sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dobrze Ci sie wydaje. Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariu_sz Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Czy ta sruba spustowa jest pod klucz 16mm i wewnątrz sześciokąt 1/4" ?Czyli Tłinkamowy standard? Dokładnie śruba jest taka jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Ahh.. te Harley'e.. ;) Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez mort3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artas001 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wracając do tematy wymiany oleju to spuściłem z skrzyni biegów ale w zbiorniczku jeszcze zostało bardzo duzo oleju a jak spuszczalem ze skrzyni wyleciał olej koloru kakao https://www.ebay.com/itm/222423469017 Tu ci z Chin wyślą teflon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artas001 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 chciałbym spuścić cały olej z motoru z skrzyni nie było problemua ale wciąż mam w zbiorniku przepalony olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 chciałbym spuścić cały olej z motoru z skrzyni nie było problemua ale wciąż mam w zbiorniku przepalony olejduza strzykawa nie da rady odessac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaj6 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam kolegę. Jak zakończył się proces wymiany oleju w skrzyni ponieważ chce wymienić w moim Sporcie ale nie jestem pewny ile go wlać oraz którędy mam go dolać ( nie widzę żadnego bagnetu ani nic podobnego). Znalazłem jedynie śrubę do spuszczenia ale nie do zalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dachu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) 2 godziny temu, kolaj6 napisał: Witam kolegę. Jak zakończył się proces wymiany oleju w skrzyni ponieważ chce wymienić w moim Sporcie ale nie jestem pewny ile go wlać oraz którędy mam go dolać ( nie widzę żadnego bagnetu ani nic podobnego). Znalazłem jedynie śrubę do spuszczenia ale nie do zalania. Napisano 49 minut temu (edytowane) Witam, wymiana oleju w skrzyni jest bajecznie prosta. Są dwa sposoby : prosty i prostszy ... Sposób prostszy 1. przy pomocy śruby spustowej opróżnij skrzynię z oleju 2 odkręć przy pomocy klucza dekiel inspekcyjny ( ten na 2 śruby imbus ) 3 zakręć śrubę spustową uszczelniając gwint 2-3 zwojami teflonu 4 przez otwór inspekcyjny wlej 0,95 litra oleju 5 zainstaluj dekiel inspekcyjny sposób prosty i dokładniejszy 1 ustaw motor na równym podłożu 2 przy pomocy śruby spustowej opróżnij skrzynię z oleju 3 zakręć śrubę spustową uszczelniając gwint 2-3 zwojami teflonu 4 odkręć dekiel sprzęgła ( ten duży okrągły na 6 śrub torx ) 5 dolej oleju przez ten otwór do poziomu w którym olej zakrywa w całości zęby płytki sprężyny sprzęgłowej w jej najniższym położeniu 6 zainstaluj pokrywę sprzęgła używając nowej uszczelki ( oringu ) dokręcając z siła 9,5-12,2 Nm tutaj masz dokładny filmik dotyczący tego sposobu: https://www.youtube.com/watch?v=nxoQ-Yd3zw0 oba sposoby dobre , z tym , że pierwszy jest o wiele szybszy i nie potrzeba nowej uszczelki do pokrywy sprzęgła. trzeba sobie tylko jakiś lejek dopasować - najlepiej elastyczny I nie ma co się śmiać ale idealnie nadaje się do tego https://allegro.pl/oferta/lejek-dla-kobiet-do-sikania-na-stojaco-unirelka-8755108482 można wybrać sobie nawet kolor bardziej harleyowy 🙂 przy okazji sprawdź luzy łańcucha - na zimno powinny być w zakresie 9,5 - 12,7 mm ( przez dekiel inspekcyjny ) pozdro Edytowane 29 Grudnia 2019 przez dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaj6 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dzięki za pomoc. Faktycznie to wyczerpuje temat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 W dniu 29.12.2019 o 18:44, dachu napisał: Napisano 49 minut temu (edytowane) Witam, wymiana oleju w skrzyni jest bajecznie prosta. Są dwa sposoby : prosty i prostszy ... Sposób prostszy 1. przy pomocy śruby spustowej opróżnij skrzynię z oleju 2 odkręć przy pomocy klucza dekiel inspekcyjny ( ten na 2 śruby imbus ) 3 zakręć śrubę spustową uszczelniając gwint 2-3 zwojami teflonu 4 przez otwór inspekcyjny wlej 0,95 litra oleju 5 zainstaluj dekiel inspekcyjny sposób prosty i dokładniejszy 1 ustaw motor na równym podłożu 2 przy pomocy śruby spustowej opróżnij skrzynię z oleju 3 zakręć śrubę spustową uszczelniając gwint 2-3 zwojami teflonu 4 odkręć dekiel sprzęgła ( ten duży okrągły na 6 śrub torx ) 5 dolej oleju przez ten otwór do poziomu w którym olej zakrywa w całości zęby płytki sprężyny sprzęgłowej w jej najniższym położeniu 6 zainstaluj pokrywę sprzęgła używając nowej uszczelki ( oringu ) dokręcając z siła 9,5-12,2 Nm tutaj masz dokładny filmik dotyczący tego sposobu: https://www.youtube.com/watch?v=nxoQ-Yd3zw0 oba sposoby dobre , z tym , że pierwszy jest o wiele szybszy i nie potrzeba nowej uszczelki do pokrywy sprzęgła. trzeba sobie tylko jakiś lejek dopasować - najlepiej elastyczny I nie ma co się śmiać ale idealnie nadaje się do tego https://allegro.pl/oferta/lejek-dla-kobiet-do-sikania-na-stojaco-unirelka-8755108482 można wybrać sobie nawet kolor bardziej harleyowy 🙂 przy okazji sprawdź luzy łańcucha - na zimno powinny być w zakresie 9,5 - 12,7 mm ( przez dekiel inspekcyjny ) pozdro Panowie chyba coś pomyliliście, opisujecie wymianę oleju w sprzęgle, a nie w skrzyni biegów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Sportster ma dwie dziurki, Big Twin ma 3 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi