Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie stożki dają za dużo powietrza i masz zbyt ubogą mieszankę. A jak wyglądają świece?

To niby nie moja sprawa, ale po co kombinować? A jak już kombinujesz, to sorki, ale to jest większa inwestycja, czyli w dobrym warsztacie ludzie mają analizator spalin i szeroki wybór dysz, i się zakłada, bada, zakłada inne, bada i osiąga optymalne rezultaty.

W garażu niby też się da, ale trzeba mieć kupę doświadczenia...

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Aha, no to w drugą stronę, za duże dysze mu dałeś i się dławi. No albo-albo. Z jakichś tam przyczyn istnieje "optymalna" mieszanka paliwowo-powietrzna a Ty ją zmieniłeś....

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

• 2 tygodnie później...

Lub obserwować kolor świecy w każdym zakresie obrotów... i tak ustawić gaźniki, żeby świece miały kolor właściwy..., czyli dłubanie, przejażdżka, sprawdzanie świec, czyszczenie swiec, korekta, gaźników, przejażdżka, znów sprawdzanie świec, czyszczenie świec, i tak w "kolo Macieju"... trochę przygody jest, ale takie sa koszty przeróbek, tuningu ect.. i dlatego dobry mechanik musi zarbiać, by z czegoś dać swojej córce( lub synowi) "dolara" na książki, czy na inne rzeczy...

mnie dużo pomógł ten temat: http://www.hondatwins.net/forums/63-fuel-supply-carburation/23714-cb400-cv-carbs-pods-how-make-them-work.html

ogólnie całe forum o jest świetne, wszystko o tych Hondach ;)

Ubiegłeś mnie.

Jeśli nie wyrzuciłeś jeszcze starych filtrów, to jest też wątek o ich ,,regeneracji'', która chyba mnie czeka.

http://www.hondatwins.net/forums/41-fuel-supply-carburation/1440-cb200-air-filter-refurb-query-2.html

W kategorii pomysłu można jeszcze śledzić pomysły Ichiban-a z dotheton.com. Ten to raczej jajcarz, ale widziałem tam u niego pomysł na dławienie stożkowych filtrów przepustnicą podobną do tej z gaźników.