kukiz1986 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witajcie, znalazłem na YT film jak gość składa silnik z CBR 954 Między 12 a 14 minutą filmu gość nanosi coś na czopy wału i skręca kartery tak jak do złożenia. Potem rozpoławia silnik i sprawdza szerokość odbitego środka za pomocą jakiegoś wzornika.Domyślam się że chodzi o jakieś dobre ułożenie panewek? Pomiar luzu do czopa bądź jakieś sprawdzenie krzywizny??? Możecie zerknąć? Co to za środek i gdzie to można znaleźć? Co to dokładnie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Tak zwane paski plastigauge służy do pomiaru szczeliny. Kupisz w internetach np. Allegro Edytowane 23 Listopada 2016 przez Techdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Witajcie, znalazłem na YT film jak gość składa silnik z CBR 954 Między 12 a 14 minutą filmu gość nanosi coś na czopy wału i skręca kartery tak jak do złożenia. Potem rozpoławia silnik i sprawdza szerokość odbitego środka za pomocą jakiegoś wzornika.Domyślam się że chodzi o jakieś dobre ułożenie panewek? Pomiar luzu do czopa bądź jakieś sprawdzenie krzywizny??? Możecie zerknąć? Co to za środek i gdzie to można znaleźć? Co to dokładnie robi? Jeśli używałeś manuala przy składaniu,to na stówę była tam wzmianka o plastic gauge Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Bierzemy to : kawalek glutka Po czym montujemy normalnie panewke, demontujemy i na wzorniku widzimy nasz luz. Wbaczyc prosze brak polskich znakow. Cos namotalem w kompie Edytowane 15 Stycznia 2017 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiz1986 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Kolego dzięki wielkie !Wszystko już wiem :)Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Drobna uwaga.Trzeba zwracać uwagę na opakowania plastigauge bo są produkowane do określonego zakresu pomiarów. Takim czerwonym do traktora nie ma co w zasadzie podchodzić :) Sam pomiar jest bardzo precyzyjny i w/g mnie zdecydowanie pewniejszy niż zabawa w jakieś mikrometry itp..... Przynajmniej w takiej wesji> Jasiu szopa-service. Czyli np. ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 A jak dasz za grubego/chudego gluta to nie zmieni się pomiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Miarka jest opakowaniem do gluta, wiec pomylek byc nie moze.Jedyna problema to dobranie zakupionego miernika do przypuszczalnych luzow miedzy panewka a czopem na konkretnym wale, jako ze mierniki produkowane sa w kilku "grubosciach" i kolorach ktore z nimi koresponduja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 a gdzie to można kupić bo chyba słabo szukam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiz1986 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Na allegro ostatnio widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi