Grzechuk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) Nie zapominajcie, że stawka OC zależy od pojemności silnika... im większy silnik tym jest drożej, a szczególnie powyżej 2,0.. nie ma co porównywać stawki OC silnika 1,4 czy 1,6 z 2,2. Dodatkowo w tym roku ubezpieczenia znowu podrożały :/ Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Grzechuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ta reguła nie ma zastosowania w przypadku pakietów. Wtedy zazwyczaj OC jest wartością stałą, a AC wynika ze zniżek. Chociaż to też nie w każdym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Prawda, ale mówimy o pakiecie AC + OC. OC faktycznie może sporo się różnić nawet dla tej samej pojemności w różnych miastach. Przynajmniej kiedyś tak było. Moim zdaniem 6,5% wartości pojazdu za taki pakiet to wcale nie jest drogo a wręcz odwrotnie. Możliwe, że da się zejść nawet do 5%, ale też ważne jak napisał Tadeo jaki jest to pakiet i co zawiera. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 A o tym zazwyczaj klienci dowiadują się w momencie zaistnienia szkody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 A ktoś może wie jak i czy w ogóle można wyłączyć air bag z przodu dla siedzenia pasażera? Chcę fotelik z małą przewozić a żadnego wyłącznika nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 A ktoś może wie jak i czy w ogóle można wyłączyć air bag z przodu dla siedzenia pasażera? Chcę fotelik z małą przewozić a żadnego wyłącznika nie widzę. Nie masz instrukcji? Zazwyczaj od strony pasazera po otwarciu drzwi w desce jest "stacyjka" na kluczyk, trzeba wlozyc kluczyk i przekrecic by wylaczyc poduszke.Tu masz przykladowy filmik: Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Nawet nie tylko w toyotach, chyba w większości samochodów tak jest. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 W instrukcji nie ma o tym słowa. Ze "stacyjką" kiedyś się spotkałem ale w Avensisie nie mam niczego takiego. Czytałem teraz na jakiś forach Toyoty, że jedyna opcja to wyjąć bezpiecznik, głupota straszna :/Podjadę do serwisu dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Też mam kombi T25 diesla z silnikiem 2l 116km( od 2006 było 126km)Bardzo fajne auto, praktycznie bezawaryjne.Niestety poduszki z przodu nie można wyłączyć.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Yuby, Arek, dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkad Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Tomasz , polecam Ci forum avenssis. Uchroni Cię nie raz przed niepotrzebnymi wydatkami.http://avensis.info/index.php?sid=e0b9bb6dd3313d99280009f520b31913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_masz Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dziękuję za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi