Skocz do zawartości

Odma w Suzuki RM 125

oktawians
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja latam na motorexie cross powet 2t i jestem bardzo zadowolony, tłoki wyglądają naprawdę elegancko, mało nagaru, a płaszcz nietknięty i tłuściutki:)

1:25 mieszanka to chyba do jakiś modeli, bo na pewno nie do motocykli. Taka RM też spokojnie na 1:50 by latała, ale 1:40 będzie też spoko, najważniejsze żeby nie pluł wydechem bo to znaczy, że za bogato w olej

Przestańcie pie**olić głupoty , mieszankę robi się zawsze w takiej proporcji jaką podaje producent motocykla .

Czyli jak do wsk producent nakazuje lać 1:20 luxa to będziesz teraz lał 1:20 syntetyka? Możesz, pewnie, ale ja lałbym 1:40, ciekawe co byłoby lepsze ;)

Przestańcie pie**olić głupoty , mieszankę robi się zawsze w takiej proporcji jaką podaje producent motocykla .

teraz to dowaliłeś jak głuchemu wieże stereo na gwiazdkę :D

Moja atc 250 ma podane mixing ratio 1:20 mam takie lać :D ? Ona powstała w 1984 roku wtedy pewnie nie było nawet oleju syntetycznego :D

Taka RM też spokojnie na 1:50 by latała, ale 1:40 będzie też spoko, najważniejsze żeby nie pluł wydechem bo to znaczy, że za bogato w olej

dokładnie , a motul to na moje służy głównie przedłużaniu penisa, płacisz za przekreklamową markę nie mówiąc że głównie je podrabiają więc szansa trafienia lewizny jest ogromna......... , u mnie kumpel do cr 250 lał to

http://sklep.texpert.pl/midland-midland-micro-hd-2-cycle-2t-0-5l,c1053,p5802,pl.html

za 28 zł masz litr a to pełen syntetyk i spokojnie styknie a nie 60 zł za litr przecież to jakaś masakra ....

Ja jedyny motul jaki używam to transoil do skrzyni bo cenę ma normalną a nie z kosmosu i najłatwiej dostać :D

Lanie zbyt dużej ilości oleju do 2t ma same minusy

dokładnie a już szczególnie pakowanie się w mieszanki typu 1:30 kiedy się nie odwija na ostro bo nie jesteś w stanie wykorzystać mocy to ogromna krzywda dla silnika , zawalasz go nagarem , zapiekasz pierścienie , nadmiar oleju utrudnia odprowadzanie ciepła , dymi , olej kapie z wydechu i zakleja watę w nim .....

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

za 28 zł masz litr a to pełen syntetyk i spokojnie styknie a nie 60 zł za litr przecież to jakaś masakra ....

Z tanich i dobrych olejów to jeszcze polecę od siebie Valvoline SynPower 2T. Pełny syntetyk, litr za 30zł. O podróbkach nie słyszałem, firma u nas raczej nie doceniana :)

Z tanich i dobrych olejów to jeszcze polecę od siebie Valvoline SynPower 2T. Pełny syntetyk, litr za 30zł. O podróbkach nie słyszałem, firma u nas raczej nie doceniana :)

Leję go do diesla :cool:

Edytowane przez żółf

a motul to na moje służy głównie przedłużaniu penisa, płacisz za przekreklamową markę nie mówiąc że głównie je podrabiają więc szansa trafienia lewizny jest ogromna.........

Jak się kupuje na allegro albo na olx to nie wątpię że można trafić lewiznę. A co do przedłużania to nie wiem, może komuś to potrzebne może nie, ja tam lałem i leję dalej Motula 300V i nie narzekam.

Ps. Nie mówię żeby kupować najdroższe oleje jakie są ale jak ktoś oszczędza na olej do silnika bądź do mieszanki to niech kupi sobie coś innego, bo potem jest coś takiego jak "remont", a tam koszty zazwyczaj są spore i zaczyna się płacz i kombinowanie jak tu zaoszczędzić..

Edytowane przez mort3n

• 3 tygodnie później...