Spider Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 WitamMam pytanko - w jaki sposób można zwiększyć twardość przednego zawieszenia w Bandicie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Witaj!!! Najprościej, to chyba zakupić i zamontować sprężyny progresywne. Poszukaj też w starszych postach dotyczących opinii na temat Bandita 600. Wiem,ze ktoś tam coś pisał na temat tuleii metalowych,które montował w swoim Bandicie i zalał gęstszym olejem................ Ja w Diversionie po wymianie uszczelniaczy teleskopów, wlałem do goleni gęstszy olej i wlałem go odrobinę więcej. Efekt moim zdaniem byl dobry,zawieszenie pracowało tak jak chciałem :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Najprostsze jest wlozenie tulei z rury kanalizacyjnej bakelitowej miedzy sprezyne a regulacje / korek lagi. Tuleje o srednicy sprezyny i zbezpieczone duza podkladka plaska przed spadnieciem w glab lagi. Dlugosc tulei ustalasz doswiadczalnie, koszt kilka zl. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 To co Adam mówi faktycznie jest najprostsze. Daj olej 20W, będziesz miał niezły efekt, robiłem to w Bandziorze i tłumienie naprawdę się poprawiło. Co do wlewania większej ilośc oleju - trochę można, ale nie za dużo, bo jak przesadzisz to zawieszenie dziwnie się zachowuje, masz wrażenie kołkowatości i skróconego skoku. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Ja w Bandziorze 600 wlałem gęstszy olej - trochę pomogło. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Wlanie `gestszego` oleju poprawia tlumienie odbicia, ale nie ma wplywu na `miekkosc` zawieszenia. To moze dac tylko utwardzenie sprezyn lub wyzszy poziom oleju, z tym ze jak napisal Pawel w pewnym momencie nastepuje blok hydrauliczny widelca. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi