Leon84 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Kupiłem GSX 750 F, który miał 2300 km. temu wymieniony kompletny zestaw napędowy.Zauważyłem dopiero wczoraj (podczas czyszczenia napędu) że założony jest łańcuch bez o-ringów i na dodatek z zapinką.Nie umiem doszukać się nazwy łańcucha.Nie jest to jakiś cienki łańcuszek, ogniwa i rolki są naprawdę spore i wyglądają solidnie.Na długości łańcucha nie stwierdziłem różnic w naciągu, uszkodzeń rolek itp.Czy taki zestaw bez o-ringów i na zapinkę jest bezpieczny przy tej mocy silnika? Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 A na jakiej podstawie stwierdziłeś brak oringów? Przecież one są właśnie od środka po zewnętrznych stronach rolek. Mają za zadanie zapobiegać przedostawaniu się pod rolkę syfu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Do tej pory spotykałem się z łańcuchami, które miały widoczne zewnęrzne o-ringi. Mój wygląda tak: Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Spokojnie da rade.Trzeba tylko pamietac o smarowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) OK, dzięki Adam.Tak czy owak, żadko spotykana opcja w tego typu motocyklu ;)Jakiś Belg albo chciał zaoszczędzić, albo kierował się jakąś swoją logiką w temacie. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Chciał zaoszczędzić (a raczej przyszykował na sprzedaż). Taki łańcuch długo nie pożyje niestety. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi