padabros Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Witam mam problem z kingway naked poczatkowo mialem założony cylinder i tłok 125cm wszystko chodziło było ok pewnego dnia zblokowała mi sie skrzynia biegów wiec niestety rozebrałem silnik okazalo sie ze w srodku pekła srubka trzymajaca i wspomagajaca wrzucać biegi wymieniłem na nową dzwignie od biegów a składajac niestety pekł mi jeden z pierscieni na tłoku zakupiłem wiec nowy cylinder oraz tłok o pojemnosci 72cm zalozyłem lecz niestety tłok dochodzi do głowicy i nie ma miejsca aby sie cofnać klinuje się kupiłem ponownie zestaw łacznie z głowicą lecz dalej jest to samo wiecie może co muszę zrobic zeby wszystko chodziło bo niestety pomysly mi sie skonczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 znaki przestankowe na klawiaturze też się skończyły?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Na chłopski rozum - jak coś jest projektowane pod 50ccm a zapodajesz mu prawie 3x większy tłok i cylinder nie zmieniając przy tym reszty części to logiczne, że wszystko poddawane jest sporo większym obciążeniom niż producent to przewidział i się rozsypie kilkakrotnie szybciej. Biorąc jeszcze pod uwagę jakość tych chińskich piździków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Na chłopski rozum - jak coś jest projektowane pod 50ccm a zapodajesz mu prawie 3x większy tłok i cylinder nie zmieniając przy tym reszty części to logiczne, że wszystko poddawane jest sporo większym obciążeniom niż producent to przewidział i się rozsypie kilkakrotnie szybciej. Biorąc jeszcze pod uwagę jakość tych chińskich piździków..Dokładnie.A wnioskując z opisu problemu podanego przez autora. To radzę mu się nie brać za reperację. A zlecić to mechanikowi.Swoją drogą, ja do swojej CZ zakładałem nowy tłok, a na niego żeliwny cylinder co swoje waży i żadnego pierścienia nie złamałem, a przypominam że w 2T dodatkowo są zamki na tłoku.Są takie obejmy specjalne, a może nie specjalne które można wykonać z puszki po piwie, co bardzo ułatwiają założenie tłoka. Choć, ja nigdy tego nie używałem, zawsze tak manewrowałem łapkami, że nic nie połamałem, nawet zakładając pierścienie na tłok. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 tam nie ma miejsca na obejmę, cylinder jest odpowiednio podcięty i sam zamyka pierścienie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Zrobiłeś bardzo wielki błąd a dlaczego? Te silniki pseudo 125 mają 119ccm pojemności przy tłoku 54,40mm i wiąże się z nim kilka faktów w takim silniku jest większy skok tłoka oraz sam cylinder jest wyższy od 50ccm i tego pseudo 72ccm o 9mm więc jeśli założyłeś te 72ccm to cylinder jest niższy i tłok opiera o głowicę bo wał nie może zrobić pełnego obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 a dużo brakuje żeby ten tłok doszedł do górnego punktu zwrotu ? milimetr ? 15 mm ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi