Topgunkos Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam wszystkich, zanim przejde do meritum to kilka slow wstepu. Tak jak wiele osob od zawsze interesowalem sie motocyklami i a w szczegolnosci sportem motorowym i marzylem o zrobieniu prawka i o sprobowaniu swoich sil. Ale jak to w zyciu bywa albo nie bylo kasy albo zabraklo jaj albo sto innych wymowek. W tym roku sie ogarnalem, wlasnie koncze robienie prawka i chce sie powaznie zabrac za temat. Jako ze ma juz swoje lata(30) to czasy brawury mam za soba i nie musze od razu wsiadac na tysiaka zalezy mi na tym zeby mozliwie jak najlepiej nauczyc sie jezdzic. Przeczytalem caly ten watek i linki na Scigaczu i zedycdowalem sie od rozpoczecia swojej przygody od motocykli w katagorii Moto3. Potrzebuje porade od obecnych to doswiadczonych riderow w co zainwestowac pieniadze. Plan ambitny jest taki zeby w tym roku zaliczyc minimum 10 Speeddayow i 3-4 dni albo w Gostyniu albo Bydgoszczy i przy dobrych wiatrach 1szy poziom California SBK school w Poznaniu. Celem na przyszly rok bylby start w MOTO3. Budzet na motor to granice 25000zl nie liczac opon oplat itp. Co byscie wybrali? Na chwile obecna sklaniam sie do kupienie RS125 za 5-6000 i wyposazenie ja w zestaw must have ktory pojawil sie podajze na 2 stronie co zamknelo by sie w okolicy 15000 a reszte preznaczyc na Speeddaye. Czy wogole nie warto inwestowac na tym etapie i pozostac przy motorku za 5000zl zrobic serwis i nowe opony zalozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Lepiej pozostać przy motorku za 5k. Zrobić tylko remont silnika na zaś tzn. nowy tłok ew. korba i łozyska na markowych częściach. No i przy szukaniu unikać motorków z wbita tuleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Topgunkos Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Kogo bys polecil w Poznaniu do serwisu itp? Moto44? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ja sam serwisuje, więc nikogo polecić nie mogę ale wiem, że moto44 ma bardzo dobrą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Topgunkos. Moto44, Cerbol , albo pisz do mnie na priv. Inna sprawa, to to, że zamiast toru Gostyn chyba lepiej na Kisielin pojechać. Pozdr.F. Edytowane 16 Marca 2016 przez filipr Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 z tego co napisałeś wynika, że chcesz w tym roku inwestować głównie w siebie - wg mnie to dobra decyzja niemniej przemyśl sprawę motocykla - dwutakt przy takiej intensywności użytkowania będzie miał ciężko Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Jak koniecznie chcesz Moto3, to rozsądniej byłoby chyba kupić małą Ninję, zawszeć to w miarę łatwo spieniężyć, albo byle gruza w torowym ubraniu (tylko pojemnościowo rozsądnie, bo na kij Ci na kartingi litr ;) ), żeby nie szkoda było tyrać. Edytowane 16 Marca 2016 przez rura_sn-n Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Topgunkos Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 z tego co napisałeś wynika, że chcesz w tym roku inwestować głównie w siebie - wg mnie to dobra decyzjaniemniej przemyśl sprawę motocykla - dwutakt przy takiej intensywności użytkowania będzie miał ciężko Jak koniecznie chcesz Moto3, to rozsądniej byłoby chyba kupić małą Ninję, zawszeć to w miarę łatwo spieniężyć, albo byle gruza w torowym ubraniu (tylko pojemnościowo rozsądnie, bo na kij Ci na kartingi litr ;) ), żeby nie szkoda było tyrać.Zgadza sie w tym roku chodzi mi o mozliwie jak najwiekszy rozwoj umiejetnosci. Nie jestem tylko i wylacznie nastawiony na Moto3 ale z mojego pobieznego rozeznania wynika ze na takim sprzecie sporo sie naucze jezeli chodzi o prawidlowe pokonywanie zakretow. Ale jezeli to niekoniecznie prawda to wchodza w gre mocniejsze sprzety. A tal poza tym czy ktos sie orientuje czy RS125 z wydechem np Jolly Moto Corsa spelni wymogi glosnosci w Poznaniu na Speedday? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Jak nie zmierzysz, to się nie dowiesz. Edytowane 17 Marca 2016 przez rura_sn-n Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Topgunkos Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) No domyslam sie... Ale moze ktos ma taki wydech i juz mierzyl wiec nie zaszkodzi zapytac Edytowane 17 Marca 2016 przez Topgunkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Nie idź w 2T. Co ja bym zrobił na Twoim miejscu? Kupił Ninję 250, przygotował zawias, sportowe sety, owiewki torowe, zdjął z moto zbędne rzeczy, dobry, lekki napęd, zebrał budżet na opony i wyjazdy na tor i cieszył się jazdą. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Czyli z moim masz 3 takie same typy... Powinno Ci dać do myślenia... ;) Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 nie polecam również 250tki w 4Tdobra opcją do nauki byłby zukup motocykla, który:-jest tani w zakupie-jest łatwo dostępny (ilość ofert na rynku) i łatwo sprzedajny-sporo części zamiennych używanych-ma w miarę możliwości typowy rozmiar kół-jest łatwy w obsłudze i tani w eksploatacji na Twoim miejscu kupiłbym po prostu popularny motocykl drogowy, na nim się pouczył i po roku bez straty bym sprzedał nabywając potem po prostu torówkę na wyścigiprzez ten czas poznasz swój motocykl, dowiesz się czego Ci w nim brakuje co pozwoli łatwiej wybrać motocykl docelowy na przyszłe zawody osobiście przygodę z torem zaczynałem od motocykla, który teoretycznie zupełnie się na tor nie nadaje - i wcale tego nie żałuję ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 dobra opcją do nauki byłby zukup motocykla, który:-jest tani w zakupie-jest łatwo dostępny (ilość ofert na rynku) i łatwo sprzedajny-sporo części zamiennych używanych-ma w miarę możliwości typowy rozmiar kół-jest łatwy w obsłudze i tani w eksploatacji Twierdzisz, że Ninja 250 nie spełnia tych wymagań? Proszę Cię :) Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Nic nie przebije tej zabawy, którą dają cwajtakty :) Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi