swiruradom Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 niommmm ROŻEK - danke Ci i reszcie bo jetsem b.zadowolony z zakupu :banghead: w anst sezonie jakiś 600-1000ccm :D tylko kase gra role - ale to sie zobaczy jak to jeszcze bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazu Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ja mysle tylko nad rs-ka (AF-1 nie kupuj) NSR jest jakas chudsza a aprilia jest bardziej gabarytowaPowiem Ci ze w PL nie kupisz w dobrym stanie 2T do 5 tys.ja wybieram sie na jesien-zima Niemcy-Szwajcaria i poluje na rok od 1994 do 1997.Tam pewnei tez szalu (przebieg przed 30tys) wiec Bedzie Trzeba zrobic remont ale za to kupisz go za grosze 500Euro, a jak poszukasz to kupisz wypaski po remoncie +sportowy wydech bezwypadkowy za 700-800EuroI oczywiscie rejestracja na motorower :banghead: p.sA jak z ciuchami i Kaskami bo mam tam zamiar tez kpic jakis kombinezon i kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Przez 2 dni całkowitemu nowicjuszowi który nie wiedział gdzie jest gaz ani sprzegło nauczyłem na moto smigac ale było pare zabawnych sytłacji np 2 wrzucał reką bo mówi ze ciezej chodzi i w rence ma wiecej siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitala Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Witam , zastanawiałem się nad kupnem motoru (125cm^3) , pieniądze jakimi dysponuję to 5-7tyś. Mam 197cm wzrostu :P czy dostanę coś o tej pojemności co by było 'na mnie dobre' ? , nie miałem jeszcze styczności z motorem pod względem : wsiadaj i jedź . Ale sądzę , że kupowanie 50cm^3 nie będzie miało sensu , gdyż 125cm^3 z reguły powinny być większe. Typ motoru jaki mnie interesuje : Cross, Szosa/Turystyk , Ścigacz(lecz nie by moto wyglądał jak rasowy ścigacz , przykładowo http://allegro.pl/honda-cbr-125-bydgoszcz-i1514647117.html tutaj nie jest tak duży prześwit między dolną rurą ramy a jezdnią , z tego co widziałem ścigacze mają niski prześwit, czyli można powiedzieć że szukam bardziej sportowego , zamiast określać jako ścigacz :P) Czy jest szansa na jakiś konkretny motor czy fundusze za małe , bądź jestem za wysoki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weery Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ja mam skuterka 50, przerobiłem go troche idzie 85km/h, ale teraz chce go sprzedać i kupić 125cm. Ja patrze 125cm do 3 tysięcy i jest pełno ofert gdybym miał takie fundusze jak ty z pewnością kupił bym Aprilie Rs lub Yamahe TZR :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitala Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Właśnie to są bardziej pod ścigacze podchodzące moto :P , a ja szukam czegoś bardziej do tego co opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ja mam skuterka 50, przerobiłem go troche idzie 85km/h, ale teraz chce go sprzedać i kupić 125cm. Ja patrze 125cm do 3 tysięcy i jest pełno ofert gdybym miał takie fundusze jak ty z pewnością kupił bym Aprilie Rs lub Yamahe TZR :)Gratuluje. Rozumiem, że umiejętności też sobie "przerobiłeś". :banghead: Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domestos_WC Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 horb nie przesadzaj, miałem 15 lat też 50ccm kupiłem, odblokowałem w 100% i ładnie zapier*alal - zyję? Jako gówniarz nigdy nie latałeś na WSK i innych? takie sprzęty do tych 80 potrzebują solidnej prostej, chociaż jak go niedawno odkurzyłem i sprzedałem to mlodemu ładnie się oczy świeciły "bo ma buta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 horb nie przesadzaj, miałem 15 lat też 50ccm kupiłem, odblokowałem w 100% i ładnie zapier*alal - zyję? Jako gówniarz nigdy nie latałeś na WSK i innych? takie sprzęty do tych 80 potrzebują solidnej prostej, chociaż jak go niedawno odkurzyłem i sprzedałem to mlodemu ładnie się oczy świeciły "bo ma buta".Nie, nie latałem. A jak potrafią jeździć dzieciaki na skuterach to widzę codziennie na ulicach Krakowa. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja mam skuterka 50, przerobiłem go troche idzie 85km/h, ale teraz chce go sprzedać i kupić 125cm. No to nic jak tylko pogratulowac :banghead: Mam nadzieje, ze wiesz, ze to nielegalne, Poczytaj moze temat w Przepisach / Prawie. A chciec to mozna duzo Autorowi proponowalbym Honda CBR 125 lub XR 125 :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 hmm... varadero 125?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitala Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Dzięki za propozycje =) XR 125 ładnie się prezentuje :) , zresztą wszystko co podaliście przypadło mi do gustu , muszę o nie gdzieś zahaczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Mogę Ci mniej więcej opisać Varadero 125. Pytaj o co chcesz. Posiadam takowe w obecnej chwili i sprawuje się co najmniej znakomicie. Cytuj Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 też polecił bym ci varadero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gitala Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Jutro znajdę czas i zadam serię pytań :) 1. Czy mogę jakoś dobrać swoje gabaryty do moto ? mierząc przekrok , dł. ramion itd.?2. Czy Hona Varadero na pewno się spełni rozmiarowo ? ^^ 3. Co sądzicie o Chopper'ach/Harley'ach , nawet Ojciec który odradzał mi kupna motoru powiedział , że mógłbym mieć Chopper'a/Harley'a :).4. Jest coś takiego jak długa żywotność danego gatunku (Sportowy/Cross/Harley\Chopper) motoru ? , np. Cross'y - wiadomo nie mają długich lat wytrwałości katując w lesie , Sportowe - nie wypowiem się , Harley'e - również, Chopper'y - to samo.5.Jak duże są opłaty (ubezpieczenie, składki , rejestracja )6.Co sądzicie o pojedynku moto vs rower? Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez gitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi