gognol Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Nie, najwyższy punkt to korek wytrównawczy. Korek wyrównawczy mam na myśli ten właśnie nad chłodnicą. Tam dolewałem. Jest pełno.Chyba już nie będę kombinował. Umówiłem się na wymianę uszczelki. Wtedy się wszystko sprawdzi i zaleje płyn od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobaper Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Nie, najwyższy punkt to korek wytrównawczy. Korek wyrównawczy mam na myśli ten właśnie nad chłodnicą. Tam dolewałem. Jest pełno. Chyba już nie będę kombinował. Umówiłem się na wymianę uszczelki. Wtedy się wszystko sprawdzi i zaleje płyn od nowa.Witam, Mam bardzo podobny problem - silnik zaczął się grzać, momentami układ był nie drożny itp. Na uszkodzonym silniku przejechałem ok. 7 km i od razu trafił do mechanika, który niestety sugeruje wymianę... silnika :/ Czy wymiana uszczelki rozwiązała problem? Uszczelka w silniku mojej Yamaszki okazała się być w całkiem dobrym stanie, nie nosi żadnego wyraźnego śladu uszkodzenia co nasuwa pytanie czy na pewno to z nią był problem. Ponadto w oleju pojawiła się ogromna ilość "masła", gdzieś jest nieszczelność z układu chłodzenia. Będę mega wdzięczny za odpowiedź i pomoc w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Skoro nie uszczelka to całkiem możliwe, że masz pękniętą głowicę i to jest powodem przedostawania się płynu do oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobaper Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jestem po generalnym remoncie silnika. Puściła uszczelka pod głowica, zapiekł się tłok, do korekty była też głowica. Po zakończonym remoncie zadowolony odpaliłem skuter, pojeździłem tydzień, przejechałem w tym czasie ok. 300 km i znów się grzeje... Odpowietrzony ponownie został układ chłodzący, przejechałem znów ok. 300 km i jak w zegarku znów się grzeje. Dodam, że tym razem od razu przerywam jazdę, żeby znów nie zajechać silnika. Podczas remontu wymieniłem pompę wody, są wszystkie nowe uszczelki. Regularnie jednak problem powraca. Ma ktoś z Was doświadczenia gdzie szukać rozwiązania usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gognol Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Silnik poszedł do generalnego czyszczenia, powymieniane uszczelki. Teraz działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gognol Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 WitamPrzy montażu termostatu okazało się, że było pęknięcie przy mocowaniu na tym elemencie który przysłania termostat, przykręca się do silnika i ma wyprowadzenie na wąż do chłodnicy. Po przykręceniu pękło. Jak się nazywa ta część? Czy jest szansa na kupienie? Czy są to części uniwersalne czy musi być konkretnie do mojego modelu (sprzed 2000r więc może być ciężko). Gdzie szukać? W sklepach czy raczej w warsztatach?Jest możliwość jakiegoś sklejenia takiej części? Dodam, że pęknięcie odsłania termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 https://sprzedajemy.pl/termostat-yamaha-majesty-125-grudziadz-6bea9f-nr44101597 cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gognol Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) O, dokładnie ta część, tam jest jeszcze śruba do odpowietrzania.Jak ta część się nazywa?Edit: obudowa termostatu? tak znalazłem.Wygląda na to, że Majesty, Skyliner mają dokładnie to samo. Bede dzwonił. Edytowane 25 Maja 2017 przez gognol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi