mateusz786 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam. Na czym polega rozłączenie i pózniej złączenie łańcuszka rozrządu co potrzebuje do takiej operacji ? I drugie ptanie może dla niektórych głupie, ale nie chce inwestować w ten silnik. W mojej hondzie słychać już łańcuszek. Czy znacie jakieś sposoby alby bardziej go naciągnąć ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Potrzebujesz zakuwarke do łańcuszków rozrządu. Jedyny sposób to wymiana na nowy. Jak nie chcesz w niego inwestować to po co Ci ten motocykl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 A czy zakówarka do łańcuszka rozrządu różni się czymś od zakówarki do zwykłego łańcucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Jak wywalisz jedno ogniwo to będzie za dużo . To nie koło .Do zakucia wystarczą dwa młotki i umiejętna obsługa .Ta od łańcucha może być za duża i się nie zmiesci albo uszkodzi ogniwo . Lepiej dać 1-2 stówy rabatu przyszłemu właścicielowi i zaproponowac wymiane łańcuszka na jego koszt niz wpie**alac go na minę z na siłę naciągniętą szmatą co zdaje się próbujesz zrobić . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Motocykl kupiłem za 100 euro uszkodzony bez papierów. ktoś chciał zrobić z niego "crossa" w tym celu zdemontował wszystko co nie potrzebne i załozył opony terenowe. Silnik udało mi się odpalić i o dziwo chodzi bardzo ładnie tylko ten łańcuszek słychać. Nie wiem co z nim jeszcze zrobię dlatego piszę ze nie chce inwestować w ten motor. Mam jeszcze jedno pytanie gdzie taką zakówarkę mogę kupić ? Planuję kupić używany łańcuszek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 to lepiej nic nie zmieniajjeździj aż korba wyjdzie, szkoda zachodu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Jak nie chcesz kupić nowego łańcuszka to zakuwarki raczej też nie kupisz bo ona kosztuje w granicach 200-400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Zakówarka nie będzie użyta jednorazowo, mam inne motorki i na pewno zakówarka mi się przyda :) . Myślałem też aby taki przyrząd wykonać samemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ale jaki jest sens zmiany zużytego łańcucha na zużyty? Zakładałeś kiedyś łyse opony?Jak teraz nie masz pomysłu, to zostaw go i nic nie grzeb, jak Cię najdzie na robotę, to zrób to dobrze. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Zakuwarka, tłumoku, nie zakówarka.Jak ten silnik jest na chodzie, to go sprzedaj po prostu, dopóki sprzęgiełko rozrusznika i wał korbowy jeszcze żyją. Te dwa elementy są dość słabe w tych silnikach, więc nie powinieneś mieś problemu ze sprzedażą. Dodatkowo, jeśli to "otwarta" wersja, to może kosztować fajną kasę. Wiem, bo sam mam taki i jak mi panewkę wypluło, to szukając wału na Allegro skapitulowałem. Czeka na lepsze czasy.Z uwagi na te dwa minusy silnika ten motocykl jest dość rzadki, więc możesz się przysłużyć ludzkości. Edytowane 22 Marca 2015 przez saska251 Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Ktos go moze kupic jako baze na brata czy cafe.Nie chcesz wydawac pieniedzy to nie psuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ok, Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jak będziesz rozbierał ten silnik, to daj znać. Jeśli wał korbowy jest okej i "otwarta" głowica, to chętnie go wyjmę od Ciebie, może nawet z całą ramą i resztą.Sprzęgiełko może być zabite, z tym sobie poradzę. Albo może chcesz się zamienić na coś. Jakiś silnik do motorówki, motocykla, skuter.... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi