LG1963 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 witam,niedawno nabyłem magne vf500 z 1984roku,silnik gdy zimny odpala za pierwszym obrotem wału,pracuje w miare równo do momentu rozgrzania ok.10min.wentylator załancza się gdy wskazówka jest po środku pola,nastepnie obroty zaczynaja spadać i silnik gaśnie,przy ponownej próbie uruchomienia rozrusznik bardzo słabo kręci jakby słaby akumulator,po ostygnięciu ok 10 min.zapala od strzała i tak do momentu ponownego rozgrzania,jakieś sugestie?świece sprawne,ciśnienie na cylindrach po 9 atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Luzy zaworowe Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LG1963 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Luzy zaworowemam wyjety silnik,sprawdzałem luzy przed wyjazdem do pracy (na szybko)ale dziś sprawdze jeszcze raz na spokojnie ale miały ssący 0,10 a wydechowy 0,15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 stawiam na problem elektryczny Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zmierz ładowanie na zimno i kiedy zaczyna gasnąć , pokręć manetą żeby sprawdzić czy się trzyma. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Luzy zaworoweKolejny raz , porada przez moda "luzy zaworowe " , A ja się pytam , lolejny raz , co luzy zaworowe maja wspólnego z powolnym kręceniem rozrusznika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kolego, nie spinaj się tak bo Ci żyłka pęknie ;). Może być przecież kilka rzeczy do zrobienia. Jak gaśnie na rozgrzanym piecu to często przyczyną są zawory a chłopak nie napisał czy sprawdzał. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LG1963 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Kolego, nie spinaj się tak bo Ci żyłka pęknie ;). Może być przecież kilka rzeczy do zrobienia. Jak gaśnie na rozgrzanym piecu to często przyczyną są zawory a chłopak nie napisał czy sprawdzał.luzy zaworowe sprawdzone 010ssace 015 wydech,wymieniłem impulsatory oraz sprzegiełko rozrusznika,przy okazji też tarcze sprzegła,ładowanie moge srawdzic dopiero po zamontowaniu silnika(ale to nie wina ładowania,był odpalany na kable z aku,samochodowego)a czy winą gasniecia mogło być lewe powietrze spod airboxu mój nieciekawie wyglada,chyba kupie inny przed zamontowaniem silnika,gazniki wyczyszczone,jeszcze pozostaje sprawa modułu,może to on się psuje,albo cewki przy temperaturze gubią iskre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Airbox musi byc szczelny bo gazniki podcienieniowe pracuja z ograniczona objetoscia powietrza.Gazniki mozna ustawiac dopiero z filtrem powietrza i ukladem wydechowym na jezdzacym rogrzanym do normalnej temperatury pracy silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi