Brzoz3k Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Bierzesz arkusz materiału na uszczelkę, przykładasz do pacjenta i z wyczuciem stukasz młotkiem. Tym sposobem uszczelka wychodzi idealnie, trzeba w niej jeszcze wykonać otwory na śruby, a tu są różne patenty, np dziurkacz. No i za taką cenę jak ktoś podał to szkoda czasu na zabawę :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A jak dobrze pierdolniesz to i potem silikon sie przyda :bigrazz: Drewienkiem , nie młotkiem. Właściwie to wystarczy zrobienie obrysu , krawędź ma niemal taką sama szerokość w większości dekli na 80-90% obwodu . A miejsca bardziej skomplikowane na koniec nożykiem do tapet.Tulejki ustalające zostawiamy , przytrzymują nasze arcydzieło .Bawic się nie warto chyba że się spieszy a tylko kryngielit pod ręką . Jak tak musiałem zrobić bo wyjazd rano a nowy altek dopiero co przyszedł no i starą uszczelkę zniszczyłem . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Co masz na myśli? :wink: Ok,w takim razie super. ;) Jasne, że zamówie. Miałem sie jutro brać za wycinanie ale w takim wypadku łatwiej i pewniej bedzie zamówić.Dzięki wszystkim! Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie :biggrin: taka mała sugestiaprzed zalożeniem nowej uszczelki(po uprzednim dokładnym wyczyszczeniu i odtłuszczeniu miejsc) posmaruj ją cieniutką warstwą czarnego silikonu z obydwu stron,kupisz go za kilka złotych w kazdym sklepie motoryzacyjnymto sprawdzony sposób,zapobiega ponownym wyciekom Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Ja smarowania uszczelki silikonem nie polecam. Jeśli powierzchnię styku są ok to silikon, szczególnie ten za kilka zł to druciarstwo. Uszczelka ma trzymać i już. EditTaką uszczelkę bez silikonu można założyć 2-3 razy, a po silikonie odrazu kosz. Edytowane 5 Marca 2015 przez letek Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Również nie polecam kombinacji uszczelka + silikon. Zawsze mnie uczono, że albo jedno albo drugie. Jak jest nowa uszczelka to jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby był wyciek (pod warunkiem, że łączone powierzchnie są w miarę proste i oczyszczone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Bierzesz arkusz materiału na uszczelkę, przykładasz do pacjenta i z wyczuciem stukasz młotkiem. Tym sposobem uszczelka wychodzi idealnie, trzeba w niej jeszcze wykonać otwory na śruby, a tu są różne patenty, np dziurkacz. Tym sposobem uszkodzi sobie przylgnię dekla. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alikwot665 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Uszczelka przyszła wczoraj, jutro może już założe :D Także dzięki Wam wielkie xDJutro chce właśnie jeszcze kupić płynu do chłodnicy ale nie wiem ile wejdzie. 2-3litry starczy? ;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Starczy to jest uwiąd, a ilość płynu masz w dokumentacji. wyslane z ElDżi Optimus Dżi. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi