Honda NSR Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam wszystkich jestem tu nowy, więc jeśli cos nie tak to przepraszam :) Mam problem dość poważny z moją nsr ;/ Zrobiłem 15 km po remoncie góry silnika. Ostatnio też jeździłem i było wszystko dobrze :) Jak wracałem do domu to coś strasznie głosno strzeliło w silniku i dostał mocnych wibracji ;/ Normalnie dojechałem do domu i odpala bez problemu :) Po odpaleniu całe moto wibruje i stuka w silniku masakrycznie mocno ;// Pomoże ktos ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 spytaj się tego kto to remontował Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda NSR Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ja sam remontowałem cylek i tłok :) Stuki pochodzą z dołu silnika ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A sprzęgło działa? Biegi wchodzą? Sprawdziłeś czy nie masz luzu góra/ dół na korbie? Jaki stan łożysk, kiedy były wymieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda NSR Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Sprzęgło działa, biegi wchodzą ale nie wiem czy wszystkie ;/ Na korbie 0 luzu, a łozyska nie wiem bo od kąd ją mam to nie wymieniałem. Tłucze cos w silniku jak młotkiem ale nie zawsze no i te wibracje ;/ Jutro ją rozkręcam i moze cos sie dowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 nsr ma wałek wyrównoważający ? sory pytam bo nie pamiętam już....... a łozyska nie wiem bo od kąd ją mam to nie wymieniałem a to błąd bo łożyska wału korbowego powinno się wymieniać....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 któreś z łożysk na wale ale 99% te od strony magneta ponieważ ono może wytworzyć tak duże wibrajcje podobny przypadek miał mój kumpel w keeway'u biegowym na motorze nie sżło usiedzieć takie wibracje najbardziej tłukło na niskich i średnich obrotach na wysokich tylko wibracje praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdiiaga Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Albo samo magneto daje po silniku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 można zdjąć osłonę magneta i poszarpać nim góra dół jak będzie wyczuwalny luz to rozbieraj i nowe łożyska póki nie wybuchło...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda NSR Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Honda juz u mechanika :) Dzięki chłopaki za pomoc :) Ile mniej więcej zrobic km zeby była dotarta ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Napisał byś chociaż co było przyczyną . Dociera się minimum 500 do 1000 km. Edytowane 12 Marca 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda NSR Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Okazało sie że to tryb od wałka wyrównoważającego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Napisał byś chociaż co było przyczyną . Dociera się minimum 500 do 1000 km. Czy to jest prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Czy to jest prawda ? 500 to górna granica docierania tego silnika.Po 300 już powinien być dotarty Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi