Eslord Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Cześć !Szykuje się do zakupu motorka, pojemność 125-250cm3 na początek. Mam 191 (+/- 1cm ) wzrostum, jaki motorek byłoby dobre pod mój wzrost ? Myślałem o KTM SX125 ale chyba odpada :/ Chodzi mi oto żeby nie wyglądać na nim komicznie, co do wygody to hmm.. mam w garażu min.: Rometa Ogara 205 i siedzi/jeździ mi się na nim wygodnie :D Jaki motocykl byłby dośc duży i dobry na mnie ?Kto z podobnym wzrostem ma jakieś motorek tego typu który planuje kupić i może się podzielić spostrzeżeniami ? Z góry dziękuję ! Edytowane 17 Listopada 2014 przez Eslord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Na każdym będzie tak samo. Supermoto to małe motocykle, a szczególnie małe pojemności. Jeden z zawodników Pucharu Polski ma prawie 2m i jakoś jeździ ... ale fakt wygląda inaczej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 nie ma co ukrywać, ogar to duża maszyna :D Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslord Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 To co doradzacie ? Bo kumpel jest mojego wzrostu jeździ TZR50 noi tak to sobie wygląda ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Ale jak Ci coś doradzić jak ty nie wiesz czy chcesz jeździć po asfalcie czy po lasach, czy po torze motocrossowym? Jak się zdecydujesz to daj znać. A co do gabarytów to za bardzo bym się nie przejmował, bo takie motocykle może nie są ciężkie i jakieś długie, ale wysokość siedziska oscyluje w okolicach 930mm - to wysoko. Kwestia ustawienia kierownicy i ewentualnie zawieszenia. Edytowane 17 Listopada 2014 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 ja proponuje Wr 250 Yamaha lub YZF 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eslord Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Możnaby do YZF250 wrzucić jakieś oponki szosowe ? Bo myślałem żeby mieć 2 party kół, jedne szosowe a drugie w teren :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ja mam 191cm i na swojej wr450 siegam do ziemi tylko palcami stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Możnaby do YZF250 wrzucić jakieś oponki szosowe ? Bo myślałem żeby mieć 2 party kół, jedne szosowe a drugie w teren :) Sprawdź ile kosztują koła do supermoto. A co z zębatką, łańcuchem, tarczą hamulcową (będziesz na jednych klockach ujeżdżał dwie tarcze, czy będziesz zmieniał też klocki?). Poza tym, różnica tkwi nie tylko w kołach :) Generalnie badałem temat bo miałem podobne loty i wniosek był jeden: lepiej kupić drugie moto. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Można dać szosówki słowo klucz supermoto big foot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Aha no i wg mnie jak kupujesz supermociaka to masz większy wybór bo nie ogranicza cię tak bardzo waga. W terenie motocykl ważący 160kg-170kg to kolos. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 W terenie motocykl ważący 160kg-170kg to kolos. W supermoto też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ja mam 191cm i na swojej wr450 siegam do ziemi tylko palcami stop.bo masz krótkie nogija znowu mam całą stopę na ziemi i ugięte kolana, żeby palcami się podpierać moto musi stać na podnośniku stołkowym :) Generalnie badałem temat bo miałem podobne loty i wniosek był jeden: lepiej kupić drugie moto.to samo stwierdzam po zabawie z szosówkami, dobre na turystyczne wypadynie to zawieszenie, nie ten hamulec Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crovcia Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Ja mam 191cm i na swojej wr450 siegam do ziemi tylko palcami stop.dziwne bo ja mam 182 wzrostu i w mojej wrfie normalnie nogami dosięgam ziemi, jaki masz rok tej wrki?: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 2014 , ale mam jeszcze siedzenie seat concepts, ktore jest wyzsze o 1 cal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi