rozkosmany Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi .Honda cbf 600 pasuje mi na wygląd .W miarę normalny i wydaje się wygodna .Jutro idę usiąść na nią tyłkiem (na razie tylko dla sprawdzenia) To postaraj się jeszcze przysiąść na Deauville (najmniej powinien obciążać budżet nna eksploatację) . Myslę że za nim obstawałby twoja żona :) No i na DL, ale on jakby trochę wyższy będzie (a może tylko mi sie tak wydaje? ) i raczej kobiecie do gustu nie przypadnie. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 To postaraj się jeszcze przysiąść na Deauville (najmniej powinien obciążać budżet nna eksploatację) . Myslę że za nim obstawałby twoja żona :)Widziałem Deauville, również fajny motocykl, szkoda że wycofali z produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zresztą maruder to motocyklowy fastfood .Co do marzeń posiadaczy marudera to tak właśnie jest i to od 1997 roku czyli od czasu gdy ten kiczowaty motocykl przyszedł na świat . ok ide posypac głowe popiołem i dokonac spalenia rytualnego fastfooda,potem zasiąde przed komputerem i będe sliniąc się z zazdrości przeglądał ogłoszenia motoryzacyjne w poszukiwaniu wymarzonego przez wszystkich posiadaczy marauderów tfu.- fastfoodów motocyklowych lytra najlepiej Bandita 1200 bo to jest Swięty Grall motoryzacji:))) mniej napinki kolego,ja uważam że marauder jest ok Ty nie ale po co od razu z taka napiną :rolleyes: :rolleyes:zresztą dla początkującego litr to chyba przesada nie uważasz :laugh: :laugh:Peace :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 nie, nie uważam .Akurat w V nie ma to żadnego znaczenia .Nie twórz mitologii o tym jakim to trzeba być kozakiem aby jeździć V litrem . Co do reszty to nie peniaj. Każda potwora znajdzie swego amatora i niedługo opylisz swojego Vz.To tylko kwestia czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Venom - nie zapominaj, że najczęściej w parze z pojemnością idzie również masa, szerokości opon itd. A to wszystko ma bezpośredni wpływ na łatwość (bądź trudność) prowadzenia motocykla. Ja tez dzisiaj z perspektywy czasu uważam, że Bandit nie jest żadnym potworem, ale na początku naszej "wspólnej przygody" podczas szybkiej jazdy w górach prowadził się trochę trudniej od mojej poprzedniej CB 500. Podobnie jest z cruserami, mniejszy zazwyczaj = łatwiejsze prowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) A ja z moja kobieta , jeżdżę na przerobionym goldwingu 1100. Po usunięciu całego tego kredensu, jeździ sie rewelacyjnie , a połówka nie chce siadać na nic innego , przerobka wyszła tanio tanio , a nawet dla nowicjusza moto jest do opanowania bez większego problemu. Wszystko zależy od upodobań jezdzca . Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Malykrata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Podobnie jest z cruserami, mniejszy zazwyczaj = łatwiejsze prowadzenie. Racja, jak jechałem na gn 250 to może nie miał mocy ale zwinności mu nie brakuje, na dodatek ma nisko położony środek ciężkości co dobrze wpływa na jego zwinność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Bandyta prowadzi się trudno ponieważ oryginalne zawieszenie nadaje się do wywalenia do natychmiastowego kosza .Natomiast w cruiserach to przełożenie nie jest tak widoczne ponieważ różnica wagowe są w zasadzie małe a duże v całkiem inaczej idzie z korby co tylko i wyłącznie pomaga w jeździe .Nie fetyszyzujmy tych kilku kilogramów różnicy . Widzę zasadniczą różnice w porównywaniu ze sobą vz 800 z drastarem 1100 a czterocylindrowego B12 z CB500. Zachowajmy jakieś rozsądne proporcje i nie porównywajmy ze sobą tego co nieporównywalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Widziałem Deauville, również fajny motocykl, szkoda że wycofali z produkcji.Równiez radził bym Deauville. Motocykl bardzo wygodny dla dwojga, praktyczny. Nadaje się i na miasto i na podróżowanie. Ma 65KM w układzie V - nic lepszego nie trzeba jeśli nie chcesz notorycznie łamać wszystkich przepisów drogowych. http://www.scigacz.pl/Honda,NT700A,Deauville,uniwersalny,turysta,8389.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Przerobiłem już trochę motocykli to od siebie dodam tyle: do podróży we 2 osoby takie 80KM to minimum, optymalnie coś w granicach 100KM. Słabsze sprzęty będą się po prostu męczyć, z 2 osobami na pokładzie i bagażem przy prędkościach autostradowych rzędu 150km/h. Jeśli do tego dojdzie wyprzedzanie mając te 140 - 150km/h na liczniku to już w ogóle. Jestem zdania, że w takim motocyklu zapas mocy nie zaszkodzi, a często może pomóc.Moje typy to: BMW R1150 RT jeśli zamierzasz jeździć tylko po asfalcieBMW R1150 GS jeśli zamierzasz czasami zjechać z asfaltu na leśną dróżkę czy pojechać kawałek w lekkim terenie Jakość wykonania na najwyższym poziomie, silniki typu boxer, napęd na wał kardana - czego tu więcej chcieć. Cena w stosunku do rocznika wysoka, ale na to nie patrz bo w tym przypadku rocznik to sprawa drugo, a nawet trzeciorzędna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Qadrat a jak wygląda spalanie przy ekonomicznej jeździe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 tyle ile wlejesz do zbiornika to spali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Czyli od stacji do stacji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 http://otomoto.pl/show/preview/M4084878 a takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Fajny motocykl, chodź przebieg dość duży. Wygląda na to że tylko wsiadać i jechać. Jest trochu do wyboru, teraz tylko znaleźć co się podoba i na czym się dobrze jeździ. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez mirus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi