nowytzrdt Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam.Czy to prawda że nowa wstawiona tuleja w EXC 250 08 r starcza na 1 tłok maxymalnie na 2 tłoki?Skąd wyciągam takie wnioski:ponieważ tłoki do EXC mają wymiary A:66,34 B:66,35 C:66:36 D:66:37. I podobno żaden warsztat nie jest w stanie zebrać 0,01mm na kolejny tłok.Czy to prawda?Wiem że ta tuleja to rzeźbienie w .... ale coż, jesli to okaże sie prawda kupie nowy cylinder bo tłok na tuleji będzie mnie wychodził za kazdym razem ok 1000zł :D no chyba że są tłoki nad wymiar ale nie sądze P.S az trudno uwierzyć jak motocykl wyczynowy po zawodniku który startuje w mistrzostwach świata super enduro może być wyrzeźbiony(nazwiskami rzucał nie będe:P) :banghead: Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 i co nie czuł tez zawodnik braku mocy?:PPowyższe wymiary to kolejne selekcje dla nicasilu, powinny być nadwymiary do szlifu co 0,25mm, nie chce mi się szukać, sprawdź u producentów innych tłoków, bo jedni robią nadwymiary inni nie. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zostawmy kwestie tego zawodnika :d No własnie dzwoniłem po sklepach i brak takich tłoków, internet przeszukany i nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 nadwymiary do nicasilu co 0,25mm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam.Czy to prawda że nowa wstawiona tuleja w EXC 250 08 r starcza na 1 tłok maxymalnie na 2 tłoki?Skąd wyciągam takie wnioski:ponieważ tłoki do EXC mają wymiary A:66,34 B:66,35 C:66:36 D:66:37. I podobno żaden warsztat nie jest w stanie zebrać 0,01mm na kolejny tłok.Czy to prawda?Wiem że ta tuleja to rzeźbienie w .... ale coż, jesli to okaże sie prawda kupie nowy cylinder bo tłok na tuleji będzie mnie wychodził za kazdym razem ok 1000zł :D no chyba że są tłoki nad wymiar ale nie sądze P.S az trudno uwierzyć jak motocykl wyczynowy po zawodniku który startuje w mistrzostwach świata super enduro może być wyrzeźbiony(nazwiskami rzucał nie będe:P) :banghead:A czemu zakładasz że każdy następny remont to większy tłok+szlif/honowanie? I to tłok od razu większy ileś tam selekcji? W praktyce możesz założyc po raz koeljny tej samej selekcji tlok do tulei czy nicasilu bez żadnych szlifów czy honowań o ile nie przeciągniesz remontu. Nikt nie robi szlifów co 0,01s bo zwykle takie zużycia wypracowuje sam tłok podczas pracy i wtedy zwykle po prostu zakłada się o tą setkęwiekszy tłok lub dodatkowo poprawia powierzchnię honownicą(takze nia nicasilu). Jeśli zostałeś oszukany przez kogos to nie widzę powodu aby ukrywac jego tożsamośc, chyba ze kupiles tzw. kota w worku za okazyjną cenę więc nie placz...masz stary jakiegos pecha do tych motocykli :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 nadwymiar do tulei, skoro producenci tłoków robią nadwymiary z myślą o szlifie to chyba nie jest to takie straszne rozwiązanie. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 No właśnie ale producenci tloków nie robia nad wymiarów do KTMa.Jjank zaciekawiłes mnie tym żeby nie robic szlifu tylko wlozyć drugi tłok na tuleje, serio można tak robić i to się poprawnie dopasuje?Co do pecha i okazji no sam wiesz jak wyglada sprawa kupowania w polsce motocykla po tzw"remoncie" do każdego trzeba cos dołozyć, zwykle coś=generalny remont.Dałem 12k wiec nie wiem czy okazja czy nie pewnie w tych po 15 tez się cylinder kończy ale jeszcze da sie jezdzić i za 30 mth to samo co u mnie bedzie, wczesniej kupowałem moto po 6-7k i były do jazdy a teraz takie problemy na starcie :/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Na pewno bez szlifu to musisz ponownie powierzchnię cylindra doprowadzić do stanu w którym bedzie mogła się ułozyć z tłokiem - czyli honowanie. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ktoś jeszcze potwierdzi że nie trzeba robić szlifu przy wkładaniu następnego tłoka?Bo na dniach kupuje cylinder albo wstawiam tuleje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzMarki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 w nicasilu nie robi się żadnego szlifunicasil to powłoka a nie materiał z którego jest zrobiony cylinderjeśli sie wytrze trzeba zrobić nowy na nominałw Polsce tego nikt nie robi :(w Czechach to robią ale koszt samej robocizny około 600-700 złotychtak jak ktoś zapytał 0,25 przy nicasilu?jak tak zrobisz to już możesz iśc do sklepu po nowy cylek i tłoki to prawda że żaden warsztasz Ci nie zbierze 0,01 mm - to jest nie wykonalnebład maszyny może byc nawet 0,05 - dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 a nowy cylinder ~2k i przy szczęsciu przeżyje 8 tłokówdla amatora to jest lekko 8 sezonów jak nie więcej, więc jak łatwo policzyć = moto 10lat w oryginale = 2,5k na dzień dobry Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Jestem po rozmowie z Woryną z motor-tech i mówił że taka tuleja jest jak najbardziej wykonalna tylko że pozniej nie robi się szlifu pod tłok tylko honowanie.To prawda że nowy cylek przy dobrych wiatrach przelata 8 tłoków ale przy pechu wytrzyma jeden mam tu na myśli przypadkowe zatarcie piaskiem lub jakies utopienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi